Falafel

Falafel

Tarif

Hazırlanışı:

 

Falafel:

  • Nohutların suyunu süzün.
  • Kırmızıbiberi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
  • Soğan ve sarımsağı soyun.
  • Taze kişnişin yapraklarını koparın.
  • Nohutları kırmızıbiber, soğan, sarımsak, kimyon, kişniş ve 1 yumurtayla birlikte blenderden geçirin.
  • Karışım fazla olduysa bir yumurta daha ekleyin.
  • Karışım çok sulu olduysa ekmek kırıntılarından ekleyin.
  • Karışımı bir kâseye alıp güzelce karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Nohut karışımından 4 köfte yapın.
  • İki tarafı da kaplanacak şekilde ekmek kırıntılarına batırın.
  • Bir tavada bir miktar yağı kızdırın.
  • Hafif kahverengileşene dek, yaklaşık 10 dakika köfteleri kızartın.

Malzemeler

 

  • 400 gram nohut (konserve)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 dal kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 4 adet domates
  • 1 adet marul
  • 8 adet pita ekmeği
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler