Falafel

Falafel

Hazırlanış

Falafel:
• Nohutların suyunu süzün.
• Kırmızıbiberi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
• Soğan ve sarımsağı soyun.
• Taze kişnişin yapraklarını koparın.
• Nohutları kırmızıbiber, soğan, sarımsak, kimyon, kişniş ve 1 yumurtayla birlikte blenderden geçirin.
• Karışım fazla olduysa bir yumurta daha ekleyin.
• Karışım çok sulu olduysa ekmek kırıntılarından ekleyin.
• Karışımı bir kâseye alıp güzelce karıştırın.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Nohut karışımından 4 köfte yapın.
• İki tarafı da kaplanacak şekilde ekmek kırıntılarına batırın.
• Bir tavada bir miktar yağı kızdırın.
• Hafif kahverengileşene dek, yaklaşık 10 dakika köfteleri kızartın. Salatalık-havuç sosu:
• Salatalık ve havuçları soyun. Salatalığın çekirdeklerini ayıklayın.
• Rendenin büyük dişli kısmıyla salatalığı rendeleyip suyunu iyice sıkın.
• Rendenin büyük

Malzemeler

  • 400 gram nohut (konserve)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 dal kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 4 adet domates
  • 1 adet marul
  • 8 adet pita ekmeği
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler