İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Falafel

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Falafel:
    • Nohutların suyunu süzün.
    • Kırmızıbiberi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
    • Soğan ve sarımsağı soyun.
    • Taze kişnişin yapraklarını koparın.
    • Nohutları kırmızıbiber, soğan, sarımsak, kimyon, kişniş ve 1 yumurtayla birlikte blenderden geçirin.
    • Karışım fazla olduysa bir yumurta daha ekleyin.
    • Karışım çok sulu olduysa ekmek kırıntılarından ekleyin.
    • Karışımı bir kâseye alıp güzelce karıştırın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Nohut karışımından 4 köfte yapın.
    • İki tarafı da kaplanacak şekilde ekmek kırıntılarına batırın.
    • Bir tavada bir miktar yağı kızdırın.
    • Hafif kahverengileşene dek, yaklaşık 10 dakika köfteleri kızartın.
  2. Prev2/3Next

    Salatalık-havuç sosu:
    • Salatalık ve havuçları soyun. Salatalığın çekirdeklerini ayıklayın.
    • Rendenin büyük dişli kısmıyla salatalığı rendeleyip suyunu iyice sıkın.
    • Rendenin büyük dişli kısmıyla havucu rendeleyin.
    • Salatalıkla havucu karıştırıp üstüne yoğurt ekleyin.
    • Limonu ikiye bölüp suyunu kâseye sıkın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Prev3/3Next

    Pita ekmeklerinin doldurulması:
    • Domatesleri yıkayın, yeşil damarları kesip dilimleyin.
    • Marul yapraklarını da yıkayıp kurulayın.
    • Pita ekmeklerini paketin üstündeki talimatlara göre kızartın.
    • Pitaları ortasından ikiye ayırın.
    • Marul, domates ve falafel köftelerini içine koyup salatalık-havuç sosuyla servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen