Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Pazar 20 Eylül saat 11:30 | Pazar 20 Eylül saat 12:30

Tarif

Taze soğan ve yazlık sari soğan iyice zeytinyağlı ile sotelenir. Üzerine fasülyelerin kılçıkları, başı, sapı, kartlaşan iç fasülyenin tüm yeşil bölümleri ilave edilir.

Tavuk suyu ya da sebze suyu ile pişirilir. Çorba piştikten sonra blenderdan geçirilir. Hazırlanan çorbanın içine, sadeyağda ince soğan, pişmiş iç fasulye, sumac, yeşil soğan pişirilip servis edilir.

Malzemeler

  • Tohuma kaçmış fasulye
  • Fasulye kılçık
  • Yazlık sarı soğan
  • Yeşil soğan
  • İç fasulye
  • Zeytinyağı
  • Sade yağ
  • Toz sumak

Benzer Tarifler