Fasulyeli Turta

Fasulyeli Turta

Tarif

Bu tarife öncelikle şeker şurubuyla başlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye koyup, kısık ateşe alın ve şekerin şurup kıvamına gelmesini bekleyin. Süreci kontrol etmek için pişirme termometresi kullanın ve 39 dereceye programlayın. Bu sıcaklığa ulaştığında termometre sizi uyaracak ve siz de şurubun ideal kıvama ulaştığını bileceksiniz. Bu sırada 6 bütün yumurtayı ve 6 yumurta sarısını bir kasede iyice çırpın. Bir çatal yardımıyla pişmiş beyaz fasulyeleri, ezme kıvamına gelene kadar ezin.
Soyulmamış bademleri ezmeye ekleyin ve bu karışımın tamamını da yumurtalara ekleyerek bütün malzemeleri iyice karıştırın. Son olarak hazırladığınız içe, şurubu yavaşça karıştırarak yedirin. Çok yavaşça dökün ve karıştırmaya devam edin ki şurubun sıcaklığı azalsın ve yumurta sarıları topak topak olmasın.

Turtaların içi hazır olduğuna göre fırınınızı 225 dereceye getirin ve hamurunuzla uğraşmaya başlayın. Hazır milföy kullandığınız için süreç daha hızlı olacaktır. Pişirme kağıdını milföyden alıp unlayın, böylece işlem yapması ve yuvarlaması daha kolay olur. Daha sonra bir bıçak yardımıyla küçük silindirler hâlinde milföyü kesin ve önceden sıvı yağ ya da tereyağıyla yağlayıp unladığınız mini kek kaplarına dizin. Elinizdeki milföyler ya da kaplar bitene kadar işleme devam edin, her birinin içini karışımla doldurun. Turtaları artık 25 dakika boyunca fırında pişirebilirsiniz.

Fasulyeli turtaları mandalina parçalarıyla servis edebilirsiniz. Narenciyenin ferahlığı, turtanın tatlılığıyla kontrasttır: İki lezzet birbiriyle çok iyi gider. Deneyin!

Malzemeler

  • 500 gram şeker
  • 5 çorba kaşığı su
  • 12 adet yumurta
  • 100 gram pişmiş beyaz fasulye
  • 50 gram kabuklu badem
  • 1 paket milföy hamuru
  • 2 adet mandalina
  • 1 miktar un
  • 1 miktar yağ

Benzer Tarifler