İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fasulyeli Turta

Oylama 0/5
Bu tarife öncelikle şeker şurubuyla başlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye koyup, kısık ateşe alın ve şekerin şurup kıvamına gelmesini bekleyin. Süreci kontrol etmek için pişirme termometresi kullanın ve 39 dereceye programlayın. Bu sıcaklığa ulaştığında termometre sizi uyaracak ve siz de şurubun ideal kıvama ulaştığını bileceksiniz. Bu sırada 6 bütün yumurtayı ve 6 yumurta sarısını bir kasede iyice çırpın. Bir çatal yardımıyla pişmiş beyaz fasulyeleri, ezme kıvamına gelene kadar ezin.
Soyulmamış bademleri ezmeye ekleyin ve bu karışımın tamamını da yumurtalara ekleyerek bütün malzemeleri iyice karıştırın. Son olarak hazırladığınız içe, şurubu yavaşça karıştırarak yedirin. Çok yavaşça dökün ve karıştırmaya devam edin ki şurubun sıcaklığı azalsın ve yumurta sarıları topak topak olmasın.

Turtaların içi hazır olduğuna göre fırınınızı 225 dereceye getirin ve hamurunuzla uğraşmaya başlayın. Hazır milföy kullandığınız için süreç daha hızlı olacaktır. Pişirme kağıdını milföyden alıp unlayın, böylece işlem yapması ve yuvarlaması daha kolay olur. Daha sonra bir bıçak yardımıyla küçük silindirler hâlinde milföyü kesin ve önceden sıvı yağ ya da tereyağıyla yağlayıp unladığınız mini kek kaplarına dizin. Elinizdeki milföyler ya da kaplar bitene kadar işleme devam edin, her birinin içini karışımla doldurun. Turtaları artık 25 dakika boyunca fırında pişirebilirsiniz.

Fasulyeli turtaları mandalina parçalarıyla servis edebilirsiniz. Narenciyenin ferahlığı, turtanın tatlılığıyla kontrasttır: İki lezzet birbiriyle çok iyi gider. Deneyin!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho