Fileto Tavuk Göğsü ve Körili Taze Patates

Fileto Tavuk Göğsü ve Körili Taze Patates

Tarif

Tavukları marine ederek başlıyoruz:

  • Tavuk filetolarını zencefil şurubu ve yağla karıştırın.
  • 10 dakika marine edin.

Körili patateslerle devam ediyoruz:

  • Bir tavayı ısıtın ve bir miktar köriyi yağda kavurun.
  • Patatesleri ekleyin ve üstüne Hindistan cevizi sütünü dökün.
  • Boşalan Hindistan cevizi sütü kutusunu suyla doldurup bunu da tavaya dökün.
  • Bir tutam tuz atıp kaynatın.
  • Kapağını kapatın.
  • Patatesleri 10 dakika kadar haşlayın.

Sultani bezelyeleri temizleyerek devam edin:

  • Bu arada, sultani bezelyeleri temizleyin. Uçlarını kesin, kılçıklarını ayıklayın.
  • Taze soğanları yıkayıp halkalar hâlinde doğrayın.
  • Son 3 dakikada bezelyeleri ekleyin ve köri kremasında pişirin.
  • Son olarak soğanları ekleyin.

Son olarak, fileto tavuk göğüslerini ızgarada pişiriyoruz:

  • Tavukları şişe geçirin.
  • Izgara tavasını ısıtıp şişteki tavukları 5 dakika ızgarada pişirin.

Malzemeler

  • 250 gram fileto tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı zencefil şurubu
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • 450 gram çiğ patates
  • 400 mililitre Hindistan cevizi sütü
  • 300 gram sultani bezelye
  • 4 adet taze soğan
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler