Fileto Tavuk Göğsü ve Körili Taze Patates

Fileto Tavuk Göğsü ve Körili Taze Patates

Hazırlanış

Tavukları marine ederek başlıyoruz:
• Tavuk filetolarını zencefil şurubu ve yağla karıştırın.
• 10 dakika marine edin. Körili patateslerle devam ediyoruz:
• Bir tavayı ısıtın ve bir miktar köriyi yağda kavurun.
• Patatesleri ekleyin ve üstüne Hindistan cevizi sütünü dökün.
• Boşalan Hindistan cevizi sütü kutusunu suyla doldurup bunu da tavaya dökün.
• Bir tutam tuz atıp kaynatın.
• Kapağını kapatın.
• Patatesleri 10 dakika kadar haşlayın. Sultani bezelyeleri temizleyerek devam edin:
• Bu arada, sultani bezelyeleri temizleyin. Uçlarını kesin, kılçıklarını ayıklayın.
• Taze soğanları yıkayıp halkalar hâlinde doğrayın.
• Son 3 dakikada bezelyeleri ekleyin ve köri kremasında pişirin.
• Son olarak soğanları ekleyin. Son olarak, fileto tavuk göğüslerini ızgarada pişiriyoruz:
• Tavukları şişe geçirin.
• Izgara tavasını ısıtıp şişteki tavukları 5 dakika ızgarada

Malzemeler

  • 250 gram fileto tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı zencefil şurubu
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • 450 gram çiğ patates
  • 400 mililitre Hindistan cevizi sütü
  • 300 gram sultani bezelye
  • 4 adet taze soğan
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler