Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 18 Ocak saat 06:55 | Pazartesi 18 Ocak saat 11:25

Tarif

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Fındıkları bir fırın tepsisine koyun ve 10-15 dakika altın rengi  ve hoş kokulu olana kadar kavurun. Fırından çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin. Fırın sıcaklığını 175 dereceye düşürün. Fındıkları bir mutfak robotunda ince bir şekilde öğütülene kadar çekin (Macun haline getirmeyin).

Düz karıştırıcı aparatı takılı bir mikser kasesinde, 2-3 dakika boyunca, tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık olana kadar krema haline getirin. Un, öğütülmüş fındık ve tuzu ekleyin. Hamur oluşana kadar çırpın. Gerekirse hamurun oluşmasına yardımcı olması için 1-2 çorba kaşığı suyu, her seferinde 1 yemek kaşığı olacak şekilde gezdirin. Hamur plastiğe iyice sarılı şekilde 1 güne kadar buzdolabında saklanabilir veya 3 aya kadar dondurulabilir (kullanmadan önce buzdolabında çözdürün).

Hamuru 3 cm’lik toplar halinde yuvarlayın ve 6 cm aralıklarla yağlı kağıt kaplı fırın tepsilerine aktarın. Düzleştirmek için çatalın dişleri ile bastırın. Kenarları altın rengi olana kadar, 12-15 dakika pişirin. Pişme esnasında tepsiyi bir kere çevirin. Kağıtları tel bir ızgaraya aktarın ve kurabiyelerin tamamen soğumasını bekleyin. Kurabiyeler oda sıcaklığında ve hava geçirmez bir kapta 3 güne kadar saklanabilir.

 

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı ağartılmış fındık
  • ½ su bardağı (1 kalıp) tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
  • ½ su bardağı şeker
  • 1 1/2 su bardağı çok amaçlı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

 

Benzer Tarifler