Tarif

Soğanları bir pilav tenceresinde soteleyin. Daha sonra firik pirincini ekleyin. Kavurun ve üzerine su ekleyin ardından 15 dakika kısık ateşte bırakın.

Hamsilerin kafasını ve içini temizleyin. Mısır ununa bulayın.

Tavaya eritilmiş tereyağını ve zeytinyağını sürün.

Tavaya balıkları kenarları da kapanacak şekilde dizin.

İçine firikle yaptığımız pilavı ekleyin .

Üzerine limon suyunu dökün.

Firik pilavının üzerini de hamsiyle kaplayın ve kenardaki hamsileri kapatın.

Tavayı iyice kızdırın ve hamsilerin iki tarafını da kızartın.

Malzemeler

  • 150 gr firik pirinci
  • 1 kg hamsi
  • 400 gr su
  • 2 adet soğan
  • 1 adet limon
  • 30 gr tereyağı
  • 30 gr zeytinyağı

Benzer Tarifler