Tarif

Fırını 180 C ye ayarlayın. 1 baş sarımsağı dişlerine ayırmadan ve kabuklarını soymadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Çok az deniz tuzu, bir tutam da taze kekik ekleyin. Sarımsakları 20 dakika fırında pişirin.
Salatalıkların baş kısımlarını kesin ve kabuklarını soymadan rendenin ince ucuyla rendeleyin.

Rendelenen salatalıkların suyunu bir kaseye elinizle sıkarak süzün. Süzme yoğurdu salatalıkların üzerine ekleyin. Fırınlanmış sarımsağın yarısının tanelerini tek tek çıkartarak yoğurdun içine atın. Sarımsak miktarını zevkinize göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Sarımsakla beraber fırınlanmış olan kekikleri de elinizle ezerek yoğurda ilave edin. Karıştırın.

Bir tutam taze naneyi ince ince doğrayın. Sıktığınız salatalıkların suyunu cacığa ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuz ekleyin. Doğradığınız naneleri de ekleyip karıştırın.

Üzerine zeytinyağı gezdirip birazcık karıştırın ve dolapta bir süre dinlendirin. Servis edin.

Malzemeler

  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 baş sarımsak
  • 3 adet badem salatalık
  • 2 kaşık süzme yoğurt
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler