İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Bal Kabağıyla Morina ve Avokado Kremalı Patates

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
    • Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Patates ve bal kabağının pişirilmesi:
    • Patatesleri soyup dörde bölün.
    • 15 dakika kadar haşlayın.
    • Bal kabağını delip mikrodalga fırında 1 dakika bekletin. Böylece daha kolay soyulacaktır.
    • Bal kabağını soyup çekirdeklerin ayıklayın.
    • Bal kabağını büyük parçalar hâlinde kesin.
    • Son 5 dakikada kabakları patateslerin yanına ekleyin.
  3. Prev3/5Next

    Fırın yemeği:
    • Patateslerle bal kabağının suyunu süzün ve buharı çıkana dek bekleyin.
    • Bir miktar zeytinyağı, tuz, biber ve köriyi karıştırın.
    • Soğanları soyup doğrayın.
    • Fırın tepsisini yağlayın.
    • Karışımı bir kaşık yardımıyla fırın tepsisine koyun. Hafif kahverengi bir renk alıp çıtır çıtır olana dek, 10 dakika fırında pişirin.
  4. Prev4/5Next

    Avokado kreması:
    • Avokadonun etli kısmını, yoğurdu, hardalı ve mayonezi bir kâsede karıştırın.
    • Misket limonunu ikiye bölüp suyunu karışıma sıkın.
    • Her şeyi iyice karıştırmak için blender kullanın. Daha pürüzsüz bir kıvama getirmek için su ekleyebilirsiniz.
  5. Prev5/5Next

    Morina:
    • Kağıt havluyla morinayı kurutun.
    • Bir tavada yağ kızdırın.
    • Morinayı 8 dakika kızartın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen