Fırında Bal Kabağıyla Morina ve Avokado Kremalı Patates

Fırında Bal Kabağıyla Morina ve Avokado Kremalı Patates

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
• Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın. Patates ve bal kabağının pişirilmesi:
• Patatesleri soyup dörde bölün.
• 15 dakika kadar haşlayın.
• Bal kabağını delip mikrodalga fırında 1 dakika bekletin. Böylece daha kolay soyulacaktır.
• Bal kabağını soyup çekirdeklerin ayıklayın.
• Bal kabağını büyük parçalar hâlinde kesin.
• Son 5 dakikada kabakları patateslerin yanına ekleyin. Fırın yemeği:
• Patateslerle bal kabağının suyunu süzün ve buharı çıkana dek bekleyin.
• Bir miktar zeytinyağı, tuz, biber ve köriyi karıştırın.
• Soğanları soyup doğrayın.
• Fırın tepsisini yağlayın.
• Karışımı bir kaşık yardımıyla fırın tepsisine koyun. Hafif kahverengi bir renk alıp çıtır çıtır olana dek, 10 dakika fırında pişirin. Avokado kreması:
• Avokadonun etli kısmını, yoğurdu, hardalı ve mayonezi bir

Malzemeler

  • 400 gram patates
  • 1 adet bal kabağı
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 adet soğan
  • 4 parça morina filetosu (her biri 100 gram olacak şekilde)
  • 1 adet misket limonu
  • 4 dal kişniş
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Avokado kreması için

  • 2 adet avokado
  • 2 yemek kaşığı az yağlı mayonez
  • 100 gram yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Benzer Tarifler