Fırında Bal Kabağıyla Morina ve Avokado Kremalı Patates

Fırında Bal Kabağıyla Morina ve Avokado Kremalı Patates

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
  • Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın.

Patates ve bal kabağının pişirilmesi:

  • Patatesleri soyup dörde bölün.
  • 15 dakika kadar haşlayın.
  • Bal kabağını delip mikrodalga fırında 1 dakika bekletin. Böylece daha kolay soyulacaktır.
  • Bal kabağını soyup çekirdeklerin ayıklayın.
  • Bal kabağını büyük parçalar hâlinde kesin.
  • Son 5 dakikada kabakları patateslerin yanına ekleyin.

Fırın yemeği:

  • Patateslerle bal kabağının suyunu süzün ve buharı çıkana dek bekleyin.
  • Bir miktar zeytinyağı, tuz, biber ve köriyi karıştırın.
  • Soğanları soyup doğrayın.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Karışımı bir kaşık yardımıyla fırın tepsisine koyun. Hafif kahverengi bir renk alıp çıtır çıtır olana dek, 10 dakika fırında pişirin.

Avokado kreması:

  • Avokadonun etli kısmını, yoğurdu, hardalı ve mayonezi bir kâsede karıştırın.
  • Misket limonunu ikiye bölüp suyunu karışıma sıkın.
  • Her şeyi iyice karıştırmak için blender kullanın. Daha pürüzsüz bir kıvama getirmek için su ekleyebilirsiniz.

Morina:

  • Kağıt havluyla morinayı kurutun.
  • Bir tavada yağ kızdırın.
  • Morinayı 8 dakika kızartın.

Malzemeler

 

  • 400 gram patates
  • 1 adet bal kabağı
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 adet soğan
  • 4 parça morina filetosu (her biri 100 gram olacak şekilde)
  • 1 adet misket limonu
  • 4 dal kişniş
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Avokado kreması için

  • 2 adet avokado
  • 2 yemek kaşığı az yağlı mayonez
  • 100 gram yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Benzer Tarifler