Fırında Balık

Fırında Balık

Tarif

Aşçının notları

Fırın sıcaklıkları geleneksel fırınlar içindir; fanlı kullanıyorsanız, sıcaklığı 20˚C azaltın. | Avustralya yemek kaşığı ve bardak ölçüleri kullanıyoruz: 1 çay kaşığı 5 ml'ye eşittir; 1 yemek kaşığı 20 ml'ye eşittir; 1 fincan 250 ml'ye eşittir. | Tüm otlar tazedir (aksi belirtilmedikçe) ve bardaklar hafifçe doldurulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm sebzeler orta büyüklükte ve soyulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm yumurtalar 55-60 gr'dır.

 

Pişirme Talimatları

Bu tarife 3 saat önceden başlamanız gerekir.

Pişirmeden üç saat önce fırınınızın bir tarafının ateşini yakın.

Pişirmeden iki saat önce, balığın eşit şekilde pişmesine yardımcı olmak için keskin bir bıçak kullanarak balığın her iki tarafına 3 adet kesik atın. Deniz tuzu ile ovun (normalde kullanacağız miktar kadar).

Balıkları ağır bir dökme demir tavaya koyun.

Doğranmış sebzeleri biraz acı biber, kapari, safran, beyaz şarap, zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiber ile tavaya ekleyin.

Zaten ısınmış odun ateşi fırınınıza ateşi alevlendirmek için biraz çıra atın.

Balıkların gevrekleşip, sebzelerin cızırdadığını kontrol ederek sıcak fırında yaklaşık 5 dakika pişirin,

Balık pişip, fırından çıktıktan sonra, su teresi ile süsleyin ve biraz misket limonu sıkarak servis edin.

Malzemeler

  • 1 bütün levrek, temizlenmiş
  • deniz tuzu
  • 1 kabak, kabaca doğranmış
  • 1 küçük patlıcan, kabaca doğranmış
  • 4 arpa soğanı, kabaca doğranmış
  • 2 avuç çeri domates
  • 2 hafif acı kırmızı biber, kabaca doğranmış
  • 2 tk tuzlu kapari, yıkanmış ve kurulanmış
  • bir tutam safran
  • biraz beyaz şarap
  • biraz zeytinyağı
  • taze çekilmiş karabiber
  • su teresi, süslemek için
  • misket limonu suyu, damak tadınıza göre

Benzer Tarifler