Tarif

Orta büyüklükte metal bir kabı pandispanyanın bir parçasının üzerine koyarak etrafını kesin. Kabı ayçiçek yağı ile yağlayın ve içine kenarlarından sarkacak şekilde streç film yerleştirip üzerine ikinci parça pandispanyayı koyun. Pandispanyanın içini rengarenk bir mozaik oluşturacak şekilde Çilekli, Çikolatalı ve Kaymaklı dondurma topları ile doldurun.

Kap dolunca bir parça daha streç film ile Carte d’Or toplarını düz bir yüzey elde edene kadar sıkıştırın. Derin dondurucuda 30 dakika boyunca (donana kadar) bekletin. Pastayı dondurucudan çıkartınca streç filmi kaldırıp, ilk başta kestiğiniz pandispanyayı pastaya yapıştırarak 10 dakika daha dondurun. Üzerinin beze süslemesi için, 6 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikser ile çırpın.

Köpürünce içine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin. Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar çırpın.

Dondurucudan çıkarttığınız pastayı ters çevirerek pastayı kaptan ayırın. Streç filmi kaldırıp, beze harcını pastanın üzerine yedirerek sürün. Balon pastanın en üstüne daha kalın bir beze katı yapın. Kaşığın tersini bezeye sürüp çekerek sivri uçlar elde edin.

Pastanızı 250 derece fırında 2-3 dakika boyunca bezeler kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp, hemen servis edin.

Malzemeler

İç harcı için:

  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4 top Kaymaklı Carte d’Or Dondurma
  • 4 top Sütlü Çikolatalı Carte d’Or Dondurma
  • 4 top Çilekli Carte d’Or Dondurma
  • 1 adet pandispanya

Beze için:

  • 6 adet yumurta beyazı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yarım çay kaşığı tuz

Benzer Tarifler