Fırında Çabuk Tavuk ve Patates

Fırında Çabuk Tavuk ve Patates

Tarif

Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Mutfak makası kullanarak tavuğun sırt kemiğinin her iki yanını da kesip kemiği alın. Tavuğu dövüp düzleştirin. Derisi yukarı gelecek şekilde fırın kabına koyun. Paprika, kekik, tuz, karabiber ve yağı karıştırın. Karışımın bir kısmını fırçayla tavuğun üstüne sürün. Patatesleri yapışmaz pişirme kağıdıyla kapladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Geri kalan paprika karışımını dökün. Patatesleri 10 dakika pişirin. Sonra tavuğu da tepsiye ekleyip tavuk tamamen pişene ve patatesler kıtırlaşana kadar 30 dakika pişirin. Limon dilimleriyle servis edin.

Malzemeler

  • 1500 gramlık bütün tavuk
  • 2 tatlı kaşığı közlenmiş paprika
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 5 adet büyük patates
  • 1 miktar limon dilimi

Benzer Tarifler