İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Çipura

Oylama 0/5
Önceden yıkayıp hazırladığınız balığın gövdesine çapraz kesikler açın ki çeşninin lezzeti balığa nüfuz etsin. Kesikleri tereyağı ve biberiye dallarıyla doldurun, solungaçların içinden balığa bir demet kişniş yerleştirin, balığın tamamını tuz ve biberle çeşnilendirin. Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayıp dilimlenmiş soğanları, doğranmış domatesleri ve defne yapraklarını koyun. Üstünde biraz beyaz şarap gezdirin ve son olarak en üste balığı koyup biraz daha zeytinyağı gezdirin. Önceden 180 dereceye getirdiğiniz fırınınıza koyun ve 25 dakika boyunca pişirin.

Garnitürü balık pişmeden 5 dakika önce hazırlamaya başlayabilirsiniz. Taze fasulyeleri yıkadıktan sonra iki ucunu da kesin ve daha hızlı pişmeleri için ince ince doğrayın. Bunları, kaynayan su tenceresine sığabilecek bir kaba alıp ağzını gerekirse alüminyum folyoyla iyice kapatın ve 3 dakika boyunca buharda pişirin. Bu süre, taze fasulyelerin çok fazla olmamakla beraber yumuşamasına ve o güzel yeşil renklerini muhafaza etmelerine yetecektir. Servis ederken tuz ve zeytinyağıyla çeşnilendirin.

Soğan ve domates yatağında fırında biberiyeli çipuranız, yanında da buharda pişmiş taze fasulye... Sağlıklı bir akşam yemeği, besin değeri yüksek. Deneyin!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho