İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Dana İncik

Oylama 0/5

Dana inciklerin etrafını kasap ipi ile bağlayın. Böylece piştikten sonra et kendini salmadan yuvarlak biçimde kalacaktır.

Genişçe bir kaseye un koyup inciklerin her iki yüzünü de bu una bulayın. Üzerlerine birer tutam toz kırmızı biber ve kimyon da serpiştirin.

Tavayı ateşe koyup ısıtın.

Düz bir tabağın içine biraz zeytinyağı döküp unlanmış inciklerin her iki yüzünü de bu yağda yağlayın.

İyice ısınan tavanın içine unlanmış ve yağlanmış incikleri yerleştirip karamelize oluncaya dek çevirerek pişirin.  Üzerlerine lezzet vermesi için biberiye ve taze kekik de koyun.

 

Sosu hazırlamak için domateslerin kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesin.

Ayrı bir tencereyi ocağa koyup içine domatesleri kesik yüzleri tencerenin tabanına gelecek şekilde yerleştirip biraz zeytinyağı gezdirin ve altını yakıp domatesleri pişmeye bırakın.

3 dal taze kekiği kabaca doğrayıp domateslere ekleyin.

Kırmızı soğanların kabuğunu soyup irice parçalar halinde doğrayın ve domateslerin bulunduğu tencerenin içine ilave edin.

Kapya biberleri uzunlamasına ikiye kesip içindeki çekirdekleri çıkartın, kabaca doğrayıp domateslerin bulunduğu tencereye ekleyin ve tüm malzemeyi orta ateşte yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın. Tuzunu da ekleyin.

Kısa bir süre sonra pişmekte olan sosun içine ½ su bardağı et suyu da ilave edip pişirmeyi sürdürün.

Sos hazır olunca fırın kabının içini zeytinyağı ile yağlayıp içine sosun suyundan birazcık dökün. Karamelize olan etleri içine yerleştirin. Üzerine sosun suyunun geri kalanını gezdirin.

Sosun suyundan arta kalan domates, biber ve soğanları etin piştiği tavanın içine atıp karıştırarak iyice yumuşayıncaya dek pişirip hepsini etin üzerine dökün.

Fırın kabının üstünü aliminyum folyo ile sıkıca kapatıp, üzerine ince uçlu bir bıçak yardımıyla 1-2 adet delik açın.

Eti fırına atıp 160 derecede 2 saat kadar pişirin.

Etin yanında servis etmek için ½ kırmızı soğanı incecik dilimleyin, 1 adet limonun kabuğunu rendeleyin. Üzerine 1 tutam sumak koyun.

Maydanozu saplarından ayırıp kabaca doğrayın ve tüm malzemeyi birbiriyle karıştırın.

Pişen eti fırından alıp etrafındaki ipleri çıkartın. Sosuyla beraber servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız soğanları karışımdan koyarak servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Hazer Amani