Fırında Domatesli Risotto

Fırında Domatesli Risotto

Tarif

Fırını önden 180ºC’ye ısıtın. Bir bıçakla domateslerin saplarını kesin, daha sonra kesilen tarafları alta gelecek şekilde, sarımsak ve soğanının tamamıyla birlikte küçük bir tencereye koyun ve kekik dallarını üzerine serpin. 1 yemek kaşığı yağı gezdirin, deniz tuzu ile çeşnilendirin ve 1 saat veya kabukları çatlamaya başlayana kadar pişirin (bu sular daha sonra inanılmaz bir lezzet katacak).

Sebze suyunu kaynatın. Yeşil kısımlarını garnitür olarak kenara ayırarak soğan ve rezeneyi soyup ince ince doğrayın. Ardından büyük, yüksek kenarlı bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ ve 1 büyük parça tereyağı ile orta ateşe koyun. Ara sıra karıştırarak 10 dakika veya yumuşayıncaya kadar ama rengi dönmeyecek kadar pişirin. Ardından pirinci ekleyin ve 2 dakika boyunca kavurun. Vermutu içine dökün ve buharlaşana kadar karıştırın. Bir kepçe sebze suyu ekleyin ve pirinç pişene kadar bir kepçe daha eklemeden önce tamamen emilmesini bekleyerek bir kaç kepçe sebze suyu daha ilave edin. Yaklaşık 16 - 18 dakika sürecektir. Kalan tereyağını içine karıştırın, Parmesan’ı ince ince rendeleyin ve karıştırın. Damak zevkinize göre çeşnilendirin ve altını kapatın. Kapağını kapatın ve 2 dakika dinlenmeye bırakın. Böylece risotto kremsi ve akışkan hale gelir.

Risotto’yu ılık tabaklar arasında bölüştürün. Ortasına biraz tatlı sarımsak ve rezene yeşillikleri ile bir domates koyun. Üzerine lezzetli domates sularını gezdirin.

İpucu
Pürüzsüz, yumuşak sarımsağı kavurduktan sonra kabuğundan sıkarak çıkarmak, risotto’ya lezzetli bir bonus lezzet katıyor.

Vejetaryen opsiyon için: Parmesan'ı vejeteryan bir sert peynirle değiştirin.

Besin değerleri
Sınıflandırma: Ara sıra
Kalori: 507
Yağ: 15.3 gr
Doymuş yağ: 6.9 gr
Protein: 13.6 gr
Karbonhidrat: 77.7 gr
Şeker: 7.6 gr
Tuz: 0.7 gr
Lif: 5.3 gr

 

Malzemeler

  • 6 büyük olgun domates
  • 1 diş sarımsak
  • bir demet taze kekik (15 gr)
  • zeytinyağı
  • 2 litre organik sebze suyu
  • 1 soğan
  • 1 rezene
  • 2 büyük parça tuzsuz tereyağı
  • 450 gr Arborio risotto pirinci
  • 150 ml sek beyaz vermut
  • 80 gr Parmesan peyniri

Benzer Tarifler