Fırında Domatesli Sosis

Fırında Domatesli Sosis

Tarif

Fırını önceden 180 dereceye getirin ve bir tencere suyu kaynamak üzere ocağa koyun. Domatesin kabuklarını soymak için bıçakla kesik açın ve 30 saniye kadar kaynayan suya atın. Kurulayıp soğuk suya koyun ve elle tutulabilir soğukluğa geldiklerinde kabukları soyun.

Kendinize uygun boyutta, tek tabaka hâlinde domatesleri serebilecek büyüklükte büyüklüğe sahip bir fırın tepsisi alın. Tüm domatesleri, ot dallarını, mercanköşkü, sarımsağı ve sosisleri yerleştirin. Natürel sızma zeytinyağı ve balzamik sirke gezdirip tuz ve biberle çeşnilendirin. Karıştırın ve yarım saat boyunca fırında pişmeye bırakmadan önce sosisleri üste getirin. 15-30 dakika boyunca fırına koyun, bu sizin sosisleri ne kadar çıtır, kızarmış ve yapışkan olmasını istemenize bağlı.

Piştikten sonra yoğun, domatesli bir sosunuz olacak. Fazla ince olursa sosisleri çıkarın ve tepsiyi ocağa koyup sosun suyunu çektirin. İstediğiniz kıvama gelene kadar pişirin, –ben hafif koyu seviyorum– sonra tekrar içine sosisleri atın.

Çeşnisini kontrol edip 10 dakika boyunca fırında ısıtılmış iyi kalite bir ekmekle (domates sosunu sıyırmak için ideal) veya patates püresi, pilav ya da polenta’yla, yeşil salatayla ve güzel bir kadeh şarapla servis edin.

Malzemeler

  • 2 kilogram olgun domates
  • 2 dal taze kekik
  • 1 yemek kaşığı kuru mercanköşk
  • 3 diş sarımsak
  • 12 adet sosis
  • 1 ölçü natürel sızma zeytinyağı
  • 1 ölçü balzamik sirke
  • 1 ölçü deniz tuzu
  • 1 ölçü taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler