Tarif

Derince bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın.

Domateslerin alt kısımlarına + şeklinde kesik atın.

Kapya biberlerin sap kısımlarını kesip uzunlamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyip kabaca birkaç parçaya doğrayın.

Dolmalık biberlerin baş kısmını kesip çekirdeklerini temizleyin ve iri parçalara doğrayın.

Sivri biberleri ve çili biberleri dilimleyin.

1 adet bostan patlıcanı ocağa koyup çevirerek közleyin.

Diğer bostan patlıcanın sap kısmını kesip alın, patlıcanı uzunlamasına ikiye bölüp ince dilimleyin.

Tavayı ateşe koyup içine 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip biberleri ve patlıcanları tava ısınmadan içine atın. Patlıcanlar biberlere göre daha çabuk pişeceği için üstte kalsın. Biraz tuz serpip, 1 çay kaşığı kadar da pul biber ekleyin.

1 diş sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve tavadakilerin içine ilave edip kısık ateşte beraberce pişirin. Ara ara karıştırın.

Taze kekiği doğrayıp biberlerin bulunduğu tavaya ilave edin.

Ayrı bir kasenin içine su doldurup buz da koyun.

Kaynayan suyun içine domatesleri atıp 5 saniye saydıktan sonra domatesleri alıp buzlu suyun içine bırakın.

Kısa bir süre bekletip domatesleri buzlu sudan çıkartıp kesik yerlerinden çekerek kabuklarını soyun. Bu gerçekleştirilen işlem sayesinde hem domatesin kabukları daha kolayca soyulacak hem de şekilleri bozulmayacaktır.

Kabuğu soyulan domatesleri kabaca doğrayıp pişmekte olan biber ve patlıcanın bulunduğu tavaya ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp altını kısarak tüm sebzeleri kendi sularıyla pişmeye bırakın.

Közlenen patlıcanı bir kaseye alıp üzerini streç film ile kapatın. Ilınana dek bekletin. Böylece kabukları daha kolay soyulacaktır.

Ilınan patlıcanın kabuğunu soyup ufak olacak şekilde doğrayın ve tavadaki sebzelerin içine ilave edip karıştırın. Beraberce kısa bir süre daha pişirip altını kapatın.

6 adet minik fırın kabının içini yağlayıp hazırlanan sebzeli karışımı içlerine paylaştırın. Ağız ağıza doldurmayın, 1 parmak kadar boşluk kalsın. Üzerlerine çok fazla olmayacak şekilde kaşar peyniri rendeleyin.  

6 adet yumurtanın beyazıyla sarısını ayırıp sarıları patlatmadan yumurta kabuklarının içinde tutun, beyazları da genişçe bir karıştırma kasesinin içine koyun. Biraz tuz ekleyin ve mikser yardımıyla yumurta beyazlarını kabarıp kar beyazı oluncaya dek çırpın. Kıvamının olup olmadığını anlamak için parmağınızla yumurtadan bir parça alın, eğer yumurta beyazı katı bir şekilde parmağınızda durup düşmüyorsa olmuş demektir. 

Kabarıp köpük gibi olan yumurta beyazından kaşık yardımıyla alıp fırın kaplarındaki sebzelerin üzerine kardan adam gibi kabarık biçimde yerleştirin. Her bir beyazın ortasında kaşığın ucuyla hafif çukurluk yaratıp ayırdığınız yumurta sarılarını koyun.

Fırın kaplarını dikkatlice fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine biraz karabiber serpin. 200 dereceye ısıtılmış fırına atıp yumurtanın beyazı ve sarısı pişinceye dek yaklaşık 8-9 dakika kadar pişirin.

Pişen menemenleri fırından alın, üzerine biraz fesleğen yaprağı serpip dilimlenmiş ekmek ile beraber servis edin. 

Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 ölçü su
  • 5 adet domates
  • 2 adet kapya biberi
  • 2 adet dolmalık biber
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet çili biberi
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 dal taze kekik
  • 1 kalıp kaşar peyniri
  • 3 dal fesleğen

Yanında servis etmek için:

  • 1 adet istenilen çeşit ekmek

Benzer Tarifler