Fırında Kralın Tacı Pirzola

Fırında Kralın Tacı Pirzola

Tarif

Geniş ve çukur bir kaba zeytinyağı, beyaz şarap, tane karabiber ve sarımsağı koyun. Kuzu pirzolayı bu sosta, buzdolabında 30 dakika kadar marine edin. (etin iyice yumuşaması için 2 saat kadar da bekletebilirsiniz.)

Marine olduktan sonra kuzu pirzolayı dolaptan çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda bekletin.

Taze kekiği incecik kıyın. Maydanozlara da aynı işlemi uygulayın.

Sarımsağı ve taze soğanı da çok ince kıyın ve maydanozlara ekleyin. Hepsini beraber tekrar iyice incelene kadar kıyın.

Tavayı ocağa koyun ve içine hiç yağ eklemden ısıtın. Kuzu pirzolalarını bu tavada mühürleyin.

Mühürlenen eti tavadan alın ve kıydığınız taze yeşillikleri kuzu pirzolalarının her tarafına yayarak yapıştırın.

2 adet soğanı kabuklarını soymadan kabaca doğrayın ve fırın tepsisin dibine yerleştirin. (Bu soğanları pirzolanın yanmaması için yatak görevi kullanması adına kullanıyoruz. )

Kuzu pirzolasını kaldırıp kemik tarafı dışarı gelecek şekilde çevirin ve bir taç şekline getirin. Birleşen iki kemiği kasap ipi yardımıyla düğümleyin.

Taç şeklindeki pirzolayı fırın tepsisindeki soğanların üzerine yerleştirin. Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın ve önceden 200 C ye ısıtılmış fırında 15-20 pişirin.

Bezelyeleri haşlayıp süzün ve mutfak robotunun içine koyun. Üzerine krema ve sütü ilave edin. Tuz, karabiber ve toz şekerini ekleyin. Püre oluncaya kadar çekin.

Püreyi bir tencereye transfer edin ve orta ateşte yavaşça ısıtın.

Fırındaki pirzolaların üzerini açın ve 10 dakika kadar da bu şekilde pişirin.

Pişen pirzolayı servis tabağınıza aktarın ve bezelye püresini tacın iç kısmına doldurun. Maydanoz, taze soğan ve çeri domates ile süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet 12 kalemli bütün pirzola
  • 2 adet soğan

Taze ot karışımı için:

  • 3 dal taze kekik
  • 1 demet kadar maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet taze soğan

Marine için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 1 tutam çekilmemiş karabiber tanesi
  • 1 yarım su bardağı zeytinyağı

Bezelye püresi için:

  • 5 avuç haşlanmış bezelye
  • 1 yarım su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Süslemek için:

  • 4 adet çeri domates
  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 1 adet taze soğan

Benzer Tarifler