İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Kraliyet Tavuğu

Oylama 0/5
Tavuğun butlarını birkaç yerinden kemiğe kadar kesin. Tavuktan biraz daha büyük bir fırın tepsisi alın. Bütün marinat malzemelerini içine koyup iyice karıştırın. Elinize eldiven giyerek bütün bu lezzetleri tavuğun içine ve dışına iyice ovarak yayın. Çekinmeyin! Gece boyunca buzdolabında marine olmaya bırakın.

Fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın. Fırın tepsisi en altta, tavuk onun hemen üstündeki ızgarada ve patatesler de en üstte olacak şekilde fırınınızı ayarlayın. Büyük patatesleri iyiye bölün. Büyük bir tencerede, kaynar suyun içinde, bütün bir limonla birlikte 15-20 dakika kadar yarı haşlayın. Daha sonra patatesleri süzün ve buharının kurumasını bekleyin. Limonun birkaç yerine keskin bir bıçakla delik açın. Tavuğun içindeki boşluğa limonu yerleştirin. Tavuğu bir tabağa alın. Soğanları rastgele doğrayın. Çubuk tarçın, karanfil, sirke, Worcestershire sosuyla birlikte fırın tepsisine alın. Biraz un ekleyin. Tavuk suyu ya da su koyun ve bunu fırının en altına yerleştirin. Tavuğu bunun üstüne, orta raftaki ızgaraya koyun. Fırın tepsisinin üstüne gelmeli. 1 saat 20 dakika boyunca pişirin. Sağlam bir fırın kabını orta ateşe koyun. Zeytinyağı, bir parça tereyağı, harla ve kimyon tohumları, garam masala ve zerdeçal ekleyin. Hızlı çalışın çünkü yağ fazla kızarsa hardal tohumları her yere sıçrar. Bir baş sarımsağı ikiye bölün ve doğruca tavaya koyun. Doğranmış chili biberi ve doğranmış domatesleri de koyun. Süzülmüş patatesleri de tepsiye alın. Hepsini karıştırıp güzelce çeşnilendirin. Kişniş saplarını ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. Yapraklarını bir kase suyun içinde sonraya saklayın.

Tavuğun pişme süresi 40 dakikaya ulaştığında patatesleri de fırına koyun. Tavuk piştikten sonra bir tahtanın üstüne alın. Altındaki mükemmel tavuğu ortaya çıkarmak için kararmış kısımları soyun. Sosu, kalın delikli bir süzgeçten geçirerek bir tencereye alın. Tenceredeki bütün o yapışkan güzelliği de tencereye aktarın. Kaynama noktasına getirin. Sonra ya pişirerek koyulaştırın ya da biraz suyla inceltin. Tercih sizin. Bir servis kasesine alıp üstüne biraz yoğurt gezdirin. Fırındaki patateslerinizi çıkarın. Onları da bir servis kasesine alın. Sonra tavuğunuzu da cızır cızır bir şekilde, sıcak sosla birlikte tahtanın üstünde servis edin. Ayırdığınız kişniş yapraklarını hepsinin üstüne serpiştirin. Yanında istediğiniz lezzetlerle birlikte servis edin. Hayat daha güzel olamaz.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Jamie Oliver