İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Lahana Gratenli Kalkan

Oylama 0/5
Yağlı bir balık olduğu için kalkan, bol limonla çok iyi gider. Bu yüzden öncelikle limonu ve pırasayı dilimleyelim, sadece beyaz kısmını kullanalım. Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın, tuz ve biber ekleyin, doğranmış pırasa ve limon dilimlerinin yarısını koyun. Bunların üstüne, tuz ve biberle terbiyelediğiniz kalkanı koyun, kalan limon dilimlerini üstüne yerleştirin. Kalkan balığı limonla kaplı olmalı. Balığın içine, solungaç kısmına, doğranmış sarımsak ve maydanoz koyun. Son olarak, kuru keklik otu serpin ve alüminyum folyoyla kaplayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına verin, 15 dakika boyunca pişirin. Balık ve sebzeleri alüminyum folyoyla kaplamak demek, yemek kendi buharında pişecek demektir. 15 dakika sonra folyoyu çıkarın ve kızarana kadar bir 15 dakika daha pişirin.

Bu sırada garnitürümüzü hazırlayalım: Lahana graten. Lahanayı iyice yıkayıp dörde bölün ve tuzladığınız kaynayan suyun olduğu tencereye atın. 10 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra sudan alıp süzün ve fırın tepsisine koyun. Biraz zeytinyağı, tuz ve karabiberle, halka halka doğradığınız çili biberle çeşnilendirin. Son olarak, koyun peynirini dilimleyip lahanaların üstüne koyun. Fırında 5 dakika pişmesi, peynirin eriyip kızarması ve lahananın lezzetiyle karışması için yeterlidir. Bu garnitür, kalkan ve başka yemeklerin yanında da çok güzel gider. Afiyet olsun.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho