Fırında Lahana Turşulu Hutspot

Fırında Lahana Turşulu Hutspot

Tarif

Hazırlık:

  • Izgarayı 220 derecedeki fırında önceden ısıtın.
  • Bir tencere suyu kaynatın.

Öncelikle pişirilecekler:

  • Patatesleri soyup dörde bölün.
  • Yaklaşık 20 dakika haşlayın.
  • Lahana turşusunu üstünü kaplayacak kadar su ekleyip 15 dakika pişirin.
  • Biberleri ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalar hâlinde doğrayın.
  • Salatalığı küçük küpler hâlinde doğrayın.
  • Bir miktar yağ ekleyerek tavayı ısıtın. Biber ve kornişonları yumuşayana kadar, yaklaşık beş dakika kavurun.

Ezme işlemine geçiyoruz:

  • Tepsiyi ayçiçeği yağıyla yağlayın.
  • Patateslerin suyunu süzüp iyice ezin. Püreyi inceltmek için süt kullanın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Püreyi tepsiye boşaltın.
  • Lahana turşusuyla biber ve kornişonları karıştırın. Karışımı patateslerin üstüne ekleyin.
  • Ekmek dilimlerini lahana turşusunun üstüne ufalayın. Yağ ekleyin.
  • Lahana turşusunu fırında 5 dakika kızartın.
  • Izgarayı önceden ısıtın. Speck jambonu kıtır kıtır olana kadar, 5 dakika ızgarada pişirin.
  • Jambonu bir tabağa alın. Domuz bifteğini beş dakika ızgarada pişirin.

Malzemeler

800 gram patates, az şekerli

250 gram lahana turşusu

1 adet biber

2 adet kornişon

Ayçiçeği yağı

125 mililitre az yağlı süt

2 dilim bayat esmer ekmek

4 domuz bifteği

200 gram speck jambon (4 X 50 gram)

Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Ek olarak: Tencere, tava, ızgara, fırın

Benzer Tarifler