Fırında Patates ve Biber

Fırında Patates ve Biber

Tarif

Fırını öncesinde 220 dereceye getirin. Patatesleri soyun, 2,5 santimetre boyutlarında dilimler hâlinde kesin, ardından her bir dilimi dörde bölün (daha küçük uç dilimlerini ikiye bölün) ve geniş, derin olmayan bir fırın tepsisine koyun. Normalde oldukça küçük şeritler hâlinde olan (küçük değillerse makasla kırpın) kavanozdaki biberleri yağ ve patateslerin üzerine dökün. Kişniş tohumlarını ekleyin ve karıştırıp fırında bir saat kadar pişirin. Pişme süresi boyunca patatesler içeriden yumuşak, dışarıdan ise altınımsı kahverengi hâline gelecektir, ancak köşeleri hariç gevrek olmayacaktır. Delikli spatula veya kevgir kullanarak (fazla yağın tencereye süzülmesini sağlayın) patatesleri geniş, ılık bir kasenin içine koyun ve anında servis edin ya da 15 dakika kadar bekletin. 45 dakikaya kadar bekletebilirsiniz. Sıcaktan ziyade ılık hâldeyken de lezzetlidirler.

Malzemeler

  • 2 kilogram büyük patates
  • 2 adet 290 gramlık kavanoz yağda közlenmiş biber
  • 2 adet 15 mililitre yemek kaşığı kişniş tohumu

Benzer Tarifler