Fırında Pişmiş Taco’lar

Fırında Pişmiş Taco’lar

Tarif

Kırmızı soğan ceviche, kremsi avokado ve acılı salsa ile

Yemekten bir gün önce, annatto tohumlarını küçük bir kaseye koyun, üzerine kaynar su dökün ve bir gece bekletin.

Ertesi gün baharat ezmesini yapın. Yarım soğanı soyun, ardından kabuklu diş sarımsaklarla orta-düşük ısıda yağsız bir tavaya koyun ve ara sıra karıştırarak 15-20 dakika veya yumuşayana ve hafif esmerleşene kadar közleyin. Kekiği ekleyin, 2 dakika karıştırın, ardından ocaktan alın ve hafifçe soğumaya bırakın.

Diş sarımsakları sıkarak kabuğundan ayırın ve bir mutfak robotuna koyun. Geri kalan ezme malzemeleriyle birlikte pürüzsüz olana kadar çekin.

Fırını önden 130°C’ye ısıtın. Dolgu için kırmızı soğanı soyun ve ince ince dilimleyin, ardından haggis, kaburga, kan sosisi ve domuz omzu ile birlikte büyük bir güveç tavasına koyun. Her şeyi baharat ezmesi ile tamamen kaplanana kadar ovalayın, ardından üzerlerine et suyunu dökün. Pişirme kağıdı ve folyo ile kaplayın ve fırında 8 saat veya yumuşayana kadar pişirin.

Tacoları yapmak için, unu bir tutam deniz tuzu ile büyük bir kaseye koyun ve ortasına bir kuyu açın. 700 ml kaynamış su alın. Kuyuya dökün, ardından yavaş yavaş unu suya karıştırmak için bir çatal kullanın. Pürüzsüz bir hamur haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.

36 eşit parçaya bölün. Parçaları top şeklinde yuvarlayın. Hamurun kurumasını önlemek için temiz nemli bir mutfak havlusuyla örtün. Büyük bir pişirme kağıdı parçası koparın, ikiye katlayın, ortasına bir top yerleştirin ve kağıtların arasında yaklaşık 1 mm kalınlığında olacak şekilde açın. Yapışmaz kuru bir tavada orta-yüksek ateşte kenarları kıvrılmaya başlayana kadar pişirin, sonra ters çevirin ve diğer tarafını pişirin. Pişerken bir sonraki topunuzu açın. Sıcak kalmaları için temiz bir havluya sarın.

Kırmızı soğan ceviche’si yapmak için kırmızı soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Küçük bir kaseye alın ve portakal ve misket limonu suyuyla kaplayın, ardından bir kenara koyun.

Avokadoları ince ince dilimleyin ve bir tutam deniz tuzu ve limon suyu ile bir tabağa koyun. Üzeirne kişniş yapraklarını serpin, sonra bir kenara koyun.

Salsa yapmak için jalapeno biberleri, domatesler ve kabukları soyulmamış sarımsakları büyük yağsız tavada orta ateşte 5 dakika közleyin. Jalapeno’nun ucunu alın, sarımsağı soyun, sonra bir tutam tuzla havanda ezin. Közlenmiş domatesleri, 2 misket limonunun suyu ve 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile karıştırın ve nane yapraklarını kopararak ekleyin. Sonra salsa haline getirmek için ezin.

Et piştikten sonra, kemikleri ve haggis’in metal bağlantılarını ayırarak parçalara ayırın. Büyük bir tabağa aktarın, sonra herkesin kendi tacolarını doldurması için her şeyi masaya alın.

İpucu
Arta kalan haggis ve domuz eti karışımını bir fırın tepsisine koyun, üstüne patates püresi koyun ve altın rengi olana kadar pişirin.

Besin Değerleri

Sınıflandırma: Ara sıra
Kalori: 563
Yağ: 32.6g
Doymuş yağ: 9.2g
Protein: 20.3g
Karbonhidrat: 52.1g
Şeker: 6.8g
Tuz: 2.5g
Lif: 4.1g

Malzemeler

BAHARATLI EZME

  • 2 yemek kaşığı annatto tohumu
  • 120 ml sıcak su
  • ½ büyük beyaz soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş Meksika kekiği
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş yenibahar
  • 1½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 50 gr pul biber
  • 1 tatlı kaşığı iri taneli deniz tuzu
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3 portakalın suyu

DOLGU

  • 1 kırmızı soğan
  • 1 küçük haggis (450 gr)
  • 1 x kısa kaburga (320g)
  • 1 küçük kan sosisi (400 gr)
  • 250 gr domuz omuzu, kemiği çıkarılmış ve derisi alınmış
  • 350 ml organik tavuk suyu

MISIR UNLU TACO

  • 500 gr mısır unu

KIRMIZI SOĞAN CEVICHE

  • 2 kırmızı soğan
  • 2 portakal
  • 2 limon

AVOKADO

  • 3 avokado
  • 1 limon
  • ½ demet taze kişniş (15 gr)

SALSA

  • 4 adet jalapeno biberi
  • 20 adet çeri domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 limon
  • sızma zeytinyağı
  • 1 büyük demet taze nane (30 gr)

Benzer Tarifler