İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Pişmiş Tavuk Çevirme

Oylama 0/5

Büyük, kilitlenebilir bir buzdolabı poşeti alın ve tavuk butlarını içine koyun.

Tercihen uzun bir rende kullanarak limon kabuğunu rendeleyin, ardından limonları sıkın ve limon suyunu ekleyin. Zeytinyağını içine dökün ve sarımsağı ekleyin, ardından sos haricindeki tüm geri kalan malzemeleri ekleyin.

Tüm malzemeleri birlikte karıştırın, ardından poşeti kilitleyin, tabağa koyun ve en az altı saat, en fazla bir gün kalacak şekilde buzdolabında bekletin.

Pişirmek için hazır olduğunuzda, fırını öncesinde 220 dereceye getirin, tavuk butlarını buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına getirin.

Buzdolabı poşetinin içindekileri derin olmayan fırın tavasına koyun. Benim kullandığım fırın tavası 44 x 34 x 1,5 santimetre boyutlarında. Sıcak fırında 30 dakika kadar kızartmadan önce, ki bu süre zarfında tamamen pişmiş (yine de pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz) ve üzerleri altınımsı renk almış olmalı, tüm tavuk butlarını düz bir şekilde yayın, butlar birbirinin üzerinde olmamalı.

Tavuklar piştiğinde, yoğurdu basitçe tahin ve sarımsakla birleştirin, karıştırın, tuz ekleyin ve birkaç nar tanesi serpin.

Bir servis tabağına veya birkaç tabağa doğranmış ya da parçalanmış taze marul koyun, ardından sıcak tavukları koyun, üzerlerine yağlı limon suyunu dökün. Yağlı suyu herhangi bir sebepten ötürü tercih etmiyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz. Tavuklarla daha fazla şey yapmak istiyorsanız butları parça olarak bırakmaktansa dilimleyebilirdiniz.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Nigella Lawson