İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Tarçınlı Elma

Oylama 0/5
Bu tarifin yapılışı çok basittir ama enfes bir sonuç elde edeceksiniz. Evdeki olgun elmaları kullanmak için de harika bir yol bu. Elmaları hazırlamakla başlayın: Elmaları yıkayıp bir tepsiye dizin. Kabuklarını soymayın. Kabuklarıyla piştiklerinde dağılmayacaklardır. Sadece, diğer malzemelerin içine işlemesi için üst kısmını kesin. Her bir elmanın üstüne birer kaşık şeker serpin, tatlı şarap dökün, içine tarçın çubuğu sokun ve üstüne biraz toz tarçın serpiştirin.

Elmayla kuru meyveler çok iyi gider, bu yüzden bu tatlıda bunları kullanacağız. Biz, kuru üzüm ve dilimlenmiş badem kullanacağız ama siz, başka kurutulmuş meyve de kullanabilirsiniz. Kurallar, hayal gücünüze göre şekillenecek. Son olarak, elmaların üstüne limon rendeleyin. Tatlınız, fırına girmeye hazır. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

Bir parça krema ya da vanilyalı dondurmayla servis edebileceğiniz bu tatlıyı sıcak olarak da, soğuk olarak da yiyebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanın!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho