Tarif

Tavuk için kuzu mantarlarını yumuşayıncaya kadar suda bekletin, daha sonra da bütün tavuğun derisinin altına yerleştirin. Tavuğu tereyağıyla beraber fırında biraz kahverengileştirdikten sonra beyaz şarapla ıslatın. Daha önceden 170 dereceye getirilmiş fırında 1,5 saat kadar pişirin. 15 dakikada bir kendi sosuyla ıslatın.

Sos için arpacık soğanını tereyağında soteleyip unu ekleyin. Parlak bir görüntü alana dek düşük sıcaklıkta pişirin. Soğuk tavuk suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kremayı ekleyin ve sos hafifçe koyulaşana dek pişirmeye devam edin. Bu esnada mantarları kızartıp sosa ekleyin. Karabiber ve limon suyuyla tatlandırın.

Hazırlanış

Sos:

Arpacık soğanını tereyağında soteleyip unu ekleyin. Parlak bir görüntü alana dek düşük sıcaklıkta pişirin. Soğuk tavuk suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kremayı ekleyin ve sos hafifçe koyulaşana dek pişirmeye devam edin. Bu esnada mantarları kızartıp sosa ekleyin. Karabiber ve limon suyuyla tatlandırın. Tavuk:

Kuzu mantarlarını yumuşayıncaya kadar suda bekletin, daha sonra da bütün tavuğun derisinin altına yerleştirin. Tavuğu tereyağıyla beraber fırında biraz kahverengileştirdikten sonra beyaz şarapla ıslatın. Daha önceden 170 dereceye getirilmiş fırında 1,5 saat kadar pişirin. 15 dakikada bir kendi sosuyla ıslatın.

Malzemeler

Sos için:

  • 1 adet doğranmış arpacık soğanı
  • 1 diş doğranmış sarımsak
  • 20 gram tereyağı
  • 20 gram un
  • 500 mililitre tavuk suyu
  • 200 gram karışık mantar
  • 1 ölçü taze çekilmiş karabiber
  • 1 ölçü limon suyu
  • 200 mililitre krema

Tavuk için:

  • 60 gram kurutulmuş kuzu mantarı
  • 1 tane bütün tavuk
  • 50 gram tereyağı
  • 300 mililitre beyaz şarap

Benzer Tarifler