İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Tavuk

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Sos:

    Arpacık soğanını tereyağında soteleyip unu ekleyin. Parlak bir görüntü alana dek düşük sıcaklıkta pişirin. Soğuk tavuk suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kremayı ekleyin ve sos hafifçe koyulaşana dek pişirmeye devam edin. Bu esnada mantarları kızartıp sosa ekleyin. Karabiber ve limon suyuyla tatlandırın.
  2. Prev2/2Next

    Tavuk:

    Kuzu mantarlarını yumuşayıncaya kadar suda bekletin, daha sonra da bütün tavuğun derisinin altına yerleştirin. Tavuğu tereyağıyla beraber fırında biraz kahverengileştirdikten sonra beyaz şarapla ıslatın. Daha önceden 170 dereceye getirilmiş fırında 1,5 saat kadar pişirin. 15 dakikada bir kendi sosuyla ıslatın.
Oylama 0/5
Tavuk için kuzu mantarlarını yumuşayıncaya kadar suda bekletin, daha sonra da bütün tavuğun derisinin altına yerleştirin. Tavuğu tereyağıyla beraber fırında biraz kahverengileştirdikten sonra beyaz şarapla ıslatın. Daha önceden 170 dereceye getirilmiş fırında 1,5 saat kadar pişirin. 15 dakikada bir kendi sosuyla ıslatın.

Sos için arpacık soğanını tereyağında soteleyip unu ekleyin. Parlak bir görüntü alana dek düşük sıcaklıkta pişirin. Soğuk tavuk suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kremayı ekleyin ve sos hafifçe koyulaşana dek pişirmeye devam edin. Bu esnada mantarları kızartıp sosa ekleyin. Karabiber ve limon suyuyla tatlandırın.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen