Tarif

Bonfile için bütün bonfileyi taze kekik, zeytinyağı, defne yaprağı, taze karabiber, tuz ile tatlandırın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. 

Patateslerin güzelce yıkayın ve dilim dilim kesip bir fırın tepsisinin içine alın. Patateslerin üzerine ince doğranmış lavanta ve ikiye bölünmüş bütün sarımsak, tuz, taze karabiber ve tereyağı ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecede altın sarısı rengi alana kadar fırında pişirin.

Bonfileyi tavada her iki tarafı da nar gibi kızarana kadar 3 dakika pişirin. Hemen ardından taze kekik ve fesleğeni ince ince doğrayın ve geniş bir kasenin içine tuz ve taze karabiber ile beraber serpiştirin. Etin her iki tarafını da bu baharatlarla harmanlayın ve fırında 20 dakika pişirin. Bonfileyi dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. 

Bonfile dilimlerinin üzerine bir parça tereyağı ilave edin ve patateslerle beraber servis edin. 

Balsamik soslu incirli roka salatası içi kuru incirleri küpler halinde kesin. Rokaları güzelce yıkayın ve kurulayın. Bir karıştırma kabında sos için tüm malzemeyi bir çırpma teli yardımıyla karıştırın. Servis tabağına önce rokaları, üzerine incirleri ve son olarak cevizleri elinizle ufalayarak serpiştirin ve sosu üzerinde gezdirerek servis edin.


Malzemeler

Bonfile için:

  • 1 adet bonfile
  • 4 adet patates
  • 1 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 dal taze kekik
  • 1 çeyrek demet fesleğen
  • 3 adet defne yaprağı
  • 5 dal lavanta
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Salata için:

  • 7 adet kuru incir
  • 10 adet ceviz
  • 3 demet roka

Benzer Tarifler