Fırında Taze Fasulye ve Domatesli Risotto

Fırında Taze Fasulye ve Domatesli Risotto

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Taze fasulyeler:
• Taze fasulyeleri saplarını keserek temizleyin.
• Diri kalacakları şekilde 5 dakika pişirin.
• Sularını süzün. Risotto pirinci:
• Arpacık soğanlarını ve sarımsağı soyup doğrayın.
• Bir tavada bir miktar yağ kızdırın, soğanla yarım sarımsağı kavurun. Sarımsağın diğer yarısını bir kenara ayırın.
• Risotto pirincini ekleyin.
• Beyaz şarapla deglaze edin.
• Risotto’nun üstünü kapatacak kadar sıcak sebze suyunu ekleyin.
• Risotto pirinci, sebze suyunu çekecektir. Risotto pişene dek sebze suyu eklemeye devam edin. Fırında pişmiş domates:
• Çeri domatesleri yıkayıp saplarını çıkarın.
• Bir tepside bir miktar yağ, sarımsağın kalanı, domates ve taze fasulyeleri karıştırın.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Tepsiyi fırına verip isteğe bağlı olarak 6 ila 10 dakika pişirin.
• Taze krema ve sebzeler

Malzemeler

  • 1 adet arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 300 gram risotto pirinci
  • 50 mililitre beyaz şarap
  • 500 mililitre sebze suyu
  • 250 gram çeri domates
  • 400 gram taze fasulye
  • 1 miktar az yağlı taze krema
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler