Fırında Taze Patates ve Turşu Salatası

Fırında Taze Patates ve Turşu Salatası

Tarif

Enerji dolu limon, hardal, bol bol ot ve ufalanmış beyaz peynir

Fırını önden 200ºC’ye ısıtın. Patatesleri büyük bir tencere kaynayan tuzlu suda 20 dakika pişirin, ardından süzün ve buharıyla kurutun. Büyük bir fırın tepsisine alıp 2 yemek kaşığı yağ gezdirin, ardından bir tutam deniz tuzu ve karabiber ekleyin. Kabukları soyulmamış diş sarımsakları  ezin ve tepsiye ekleyin, ardından 20 dakika pişirin. Bu arada limon kabuğunu ince ince rendeleyin ve biberiyeyi  de ince ince doğrayın. Süre dolduğunda limon kabuğu rendesi, biberiye ve unu patateslerin üzerine yüksekten serpin. Karıştırın, ardından bir patates ezici ile ezin ve son bir 20 dakika ya da altın rengi ve gevrek olana kadar kızartın.

Bu arada, oluklar oluşturmak için salatalığın dışını bir çatalla çizin, ardından ince halkalar halinde dilimleyin. Turpları ikiye ve dörde bölün, soğanı soyun ve çok ince dilimleyin. Ardından hepsini hardal, sirke ve yarım limon suyuyla birlikte bir kaseye koyun. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin, otları ekleyin, karıştırın ve servis etmeden hemen önce karıştırarak sıcak çıtır patateslerin üzerine dökün. Bir parça beyaz peynir ve isterseniz ekstra limon suyu da ekleyebilirsiniz..

İpucu

Ek doku ve gevreklik için bu salatayı hasselback patatesleriyle yaparak biraz eğlendim.

Besin değerleri
Sınıflandırma: Her gün
Kalori: 223
Yağ: 6.5 gr
Doymuş yağ: 1.7 gr
Protein: 6.4 gr
Karbonhidrat: 34.7 gr
Şeker: 4.3 gr
Tuz: 0.7 gr
Lif: 4.7 gr

Malzemeler

  • 2 kg taze patates
  • zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 2 dal taze biberiye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 salatalık
  • 100 gr turp, yapraklı olursa ideal olur
  • ½ kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • ½  demet taze dereotu (15 gr)
  • ½  demet taze nane (15 gr)
  • 40 gr beyaz peynir

Benzer Tarifler