Fırında Tiella Pilavı

Fırında Tiella Pilavı

Tarif

Midye, kabak, çeri domates, beyaz şarap ve Parmesan peyniri

Harika Linda nine ile bu yemeği pişirirken o kadar güldük ki gözümüzden yaş geldi ve dürüst olmak gerekirse, daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Bu, sahip olduğunuz bütçeye göre şekillenebilecek bir tarif. İşin dahiyane tarafı, tüm sebzeleri pilavla aynı anda pişirecek şekilde hazırlıyor olmanız, yani farklı mevsimlerde farklı ürünler kullanabilirsiniz, böylece tarif size kolaylıkla uyum sağlar. Linda da bu konuda çok rahattı.

Fırını önden 200°C’ye ısıtın. Patatesleri soyun, ardından teker teker uzunlamasına dörde bölün ve düzensiz bir şekilde bir madeni para kalınlığında dilimleyin. Ne kadar gelişigüzel olursa o kadar iyi. Fırına dayanıklı toprak bir tencere veya bir güveç kabına yerleştirin. Soğanı, sarımsağı ve kerevizi soyun, ardından domates ve maydanozları (saplarıyla birlikte) rastgele ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Parmesan'ın yarısını ince rendeyle rendeleyin. Ardından Prosecco ve 8 yemek kaşığı yağ ekleyin. Pirinci ekleyin, deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin ve her şeyi iyice karıştırın.

Midyeleri gözden geçirin ve açık olanları bulun ve vurun - kapanmazlarsa atın. Şimdi iki seçeneğiniz var. Linda çiğ midyeleri kabuklarından çıkarıyor. Bu çok zor ama alışılıyor ve bu teknik denizden gelen inanılmaz bir lezzet derinliği veriyor. Küçük, keskin bir bıçak kullanarak kabukları dikkatlice ayırın ve midye etini ve suyunu çıkarın. Veya midyeleri gerçekten sıcak bir tencereye koyun, kapağını kapatın ve  kabuklar açılıncaya kadar 3-4 dakika buharda pişirin.  Dokunabileceğiniz kadar soğuyunca, kabukları çıkarın (kapalı kalanları atın). Her iki durumda da midyeleri ve varsa sularını tencereye alın, ardından kabakları ince ince dilimleyin ve kapak gibi üstünü örtün. Tüm lezzetlere bulanması için hafifçe aşağı bastırın, ardından kalan Parmesan'ı ince rendeyle rendeleyin. Isıyı yükseltin ve köpürmeye başlar başlamaz fırına aktarın. 45 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

472kcal

16g

3.4g

13.2g

65g

4.2g

0.7g

2.6g

Malzemeler

  • 300 gr patates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 sap kereviz
  • 400 gr olgun çeri domates
  • 1 demet taze maydanoz (30 gr)
  • 60 gr Parmesan peyniri
  • 400 ml Prosecco
  • sızma zeytinyağı
  • 500 gr uzun taneli pirinç
  • 750 gr midye, temizlenmiş
  • 1 kabak

Benzer Tarifler