Fırında Vatoz

Fırında Vatoz

Tarif

Vatozun yanında servis edeceğiniz malzemeleri hazırlarken fırınınızı 180 dereceye getirin. Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın ve soyduğunuz yarım ay şeklinde soğanı, yine soyulmuş ve doğranmış sarımsağı ve dilimlenmiş limonu ekleyin. En üste de balıkçınızın hazırladığı, yıkayıp parçalar hâlinde böldüğü vatozu koyun. Son olarak kekik dallarını üstüne serpin, tuz ve biberle çeşnilendirin ve 15 dakika fırında pişirin.

Son beş dakikada pırasaları doğrayın ve balığın üstüne yerleştirin. İsterseniz fırın tepsisinde yemeğin tamamını suyla harmanlayabilirsiniz. Balığı fırından aldığınızda, yanında pek bir şey gerekmeyen çok zengin ve leziz bir yemeğiniz olacak. Deneyin!

Malzemeler

  • 1 adet orta boy vatoz
  • 2 adet pırasa
  • 1 adet soğan
  • 2 adet limon
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam çekilmemiş karabiber tanesi
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler