İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Vatoz

Oylama 0/5
Vatozun yanında servis edeceğiniz malzemeleri hazırlarken fırınınızı 180 dereceye getirin. Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın ve soyduğunuz yarım ay şeklinde soğanı, yine soyulmuş ve doğranmış sarımsağı ve dilimlenmiş limonu ekleyin. En üste de balıkçınızın hazırladığı, yıkayıp parçalar hâlinde böldüğü vatozu koyun. Son olarak kekik dallarını üstüne serpin, tuz ve biberle çeşnilendirin ve 15 dakika fırında pişirin.

Son beş dakikada pırasaları doğrayın ve balığın üstüne yerleştirin. İsterseniz fırın tepsisinde yemeğin tamamını suyla harmanlayabilirsiniz. Balığı fırından aldığınızda, yanında pek bir şey gerekmeyen çok zengin ve leziz bir yemeğiniz olacak. Deneyin!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho