Tarif

Salata sosunu hazırlayın. Malzemeleri karıştırın ve bir sos tenceresinde kaynatın. Brüksel lahanalarını bir fırın tepsisine alın ve üzerine biraz salata sosu gezdirin. Brüksel lahanalarını ve pastırmayı 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.

Salata karışımını sosla çeşnilendirin.

Servis için salata karışımını tabağa alın. Fırında pişmiş Brüksel lahanalarını ve pastırmaları ekleyin. Üzerine parmesan peyniri ve limon kabuğu rendeleyin.

 

Malzemeler

  • 1 miktar Brüksel lahanası
  • 1 paket pastırma
  • küçük parçalar hâlinde kesilmiş
  • 1 miktar salata yeşilliği
  • 30 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 miktar limon kabuğu rendesi

Salata sosu:

  • 3 yemek kaşığı kırmızı soğan
  • doğranmış ve sotelenmiş
  • 3 yemek kaşığı sherry sirkesi
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 75 mililitre kanola yağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yarım tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı chili biberi
  • doğranmış
  • 1 ölçü trüf yağı
  • 1 miktar parmesan peyniri

Benzer Tarifler