Tarif

Tavayı ocağa koyup ısıtın.

Kuzu sırtının üzerine biraz zeytinyağı döküp elinizle her yerine sıvayın.

Yağlanmış etin üzerine biraz un serpiştirip her tarafını unlayın.

Isınan tavaya eti koyup çevirerek etin her tarafını mühürleyin.

Tavanın altını kapatıp mühürlenen eti bir kenara alın.

Havuçların kabuklarını soyup havuçları dilimleyin.

Sarımsakları ezin.

Eti sotelediğiniz tavanın altını tekrar yakıp içerisine zeytinyağı dökün ve tavayı ısıtın.

İçine sarımsakları ve arpacık soğanları ekleyip karıştırın. Havuçları da ilave edin.

İçerisine defneyaprağı, 2 dal taze kekik ekleyip pişirmeyi sürdürün.

İçerisine birayı ilave edip alkolünü uçurun, et suyunu ilave edin. Domates salçasını da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.

Karışım kaynadıktan sonra sebzeleri suyuyla beraber fırın tepsisine dökün.

Mühürlediğiniz eti sebzelerin üzerine yatırın ve bir kaşık yardımıyla sebzelerin suyundan üzerine gezdirin. Etin üzerine kalan 2 dal kekik dallarını koyun ve fırın tepsisini aliminyum folyoyla kapatın.

Önceden 200 C ye ısıtılmış fırında eti 1,5- 2 saat kadar pişirin. Pişme işleminin son 15 dakikasında üzerini açarak pişme işlemini sürdürün.

Pişen eti fırından alıp içinden defneyaprağı ve kekik dallarını çıkartın.

Eti tekrar kaşık yardımıyla tepsinin içindeki su ile yıkayın.

Sebzeleri servis tabağına aktarın. Eti de yanlarına koyun. Fırın tepsisinde kalan suyu da üzerlerine gezdirin. Frank maydanozu ile süsleyip servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet bütün kuzu sırtı
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 25 adet arpacık soğanı
  • 3 adet kuru defne yaprağı
  • 4 dal taze kekik
  • 500 mililitre bira
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 dal Frenk maydanozu
  • 1 ölçü un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler