Tarif

Pancarları bir alüminyum folyo içine alın. Sarımsakları ezin ve taze kekik ile beraber folyonun içine ilave edin. Zeytinyağını üzerinde gezdirin ve folyoyu kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Havuç, kabak, biber ve domatesi dilim dilim kesin ve zeytinyağı, tuz, karabiberle tatlandırıp ızgarada pişirin.

Pancarlar piştiğinde kekik dallarını içinden çıkartın. Pancarlarla birlikte krem peynirini bir mutfak robotu yardımı ile püre haline getirin. Köy ekmeğini bir tavada kızartın ve üzerine pancarlı krem peynirini sürün.

Marul yaprakları, ızgara sebzelerini de üzerine ekleyip zeytinyağı gezdirip servis edin.

Malzemeler

  • 200 gram pancar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çeyrek demet taze kekik
  • 3 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 yarım demet marul
  • 4 dilim köy ekmeği
  • 1 çay bardağının çeyreği zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Benzer Tarifler