İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırınlanmış Pancarlı Salatalık Salatası

Oylama 0/5

Fırınınızı 200 C ye ayarlayın.

Pancarların kabuklarını soyun, orta büyüklükte küplere doğrayın ve aliminyum folyonun içine koyun. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. 1 diş sarımsağı ezin ve pancarlara ekleyin. Taze kekik, tuz, karabiberi de ekledikten sonra aliminyum folyoyu bohça gibi kapatıp fırına atın. 20 dakika pişirin.

Marulun yapraklarını tek tek ayırın ve kabaca ince doğrayın.

Taze soğanın fazla yeşil kısmını kesin, kalan kısmını ince şeritler halinde doğrayın.

Salatalıkların kabuğunu soymadan uzunlamasına ikiye bölün ve küçük bir kaşık yardımıyla iç çekirdekli kısmını çıkartın. Kalan kısmını sebze soyacağı yardımıyla ince şeritler halinde kesin.

Sosu hazırlamak için bir kaseye susam yağını, hoisin sosu, soya sosunu, pirinç sirkesini, dijon hardalı, tuz, karabiberi ekleyin ve suyunu ilave edin. Sızma zeytinyağını da ekledikten sonra çırpıcı yardımıyla tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırın.

1 dilim ekmeğin kenarlarını kesin ve iç kısmını önce şeritlere sonra da küçük küplere kesin.

Tavayı ocağa koyup içine sızma zeytinyağı ekleyin içine tuz, karabiber, tatlı toz kırmızıbiber ve pul biber ekleyin. Ekmekleri de ekledikten sonra bir kaşık yardımıyla karıştırarak ekmekleri kızartın.

Servis kasenize marulları koyun, üzerine salatalıkları yerleştirin. Taze soğanları serpiştirin. Hazırladığınız kruton ekmeklerden gezdirin. Pişirdiğiniz pancarları da üzerine dağıtın. Çam fıstığı ve susam da serpiştirin. Hazırladığınız sosu da üzerine bolca dökün. Servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza