Fırınlanmış Siyah Fasülyeli Hamburger

Fırınlanmış Siyah Fasülyeli Hamburger

Tarif

Fırını önden 200ºC’ye ısıtın. 1 soğanı soyun, mantar, çavdar ekmeği ve 1 tatlı kaşığı toz kişnişi birlikte bir mutfak robotuna koyun ve iyice yumuşayana kadar çekin. Siyah fasulyeleri süzüp içine atın, deniz tuzu ve karabiberle hafifçe çeşnilendirin. Ardından karışımı 4 parçaya bölün ve kabaca 2,5 cm kalınlığında köfteler haline getirin. Her tarafını yağ ve toz kişniş ile ovalayın, ardından yağlanmış bir fırın tepsisine koyun ve 25 dakika veya rengi koyulaşıp çıtır çıtır olana kadar pişirin. Üstüne çedar koyun ve son anda hamburger ekmeklerini ısıtın.

Bu arada kalan soğanı domateslerle birlikte soyun ve çok ince doğrayın ve bir kaseye koyun. Limon suyunu sıkın, biraz Tabasco ekleyin ve damak tadınıza göre çeşnilendirin. Mango ve avokadonun çekirdeklerini çıkarın, soyun ve ince dilimleyin.

Sıcak ekmekleri ikiye bölün ve yoğurdu tabanlar arasında bölüştürün, ardından salsa, mango, avokado ve kişniş yapraklarının yarısını ekleyin. En üste burgerleri koyun. Kalan salsa ve fazladan Tabasco sosu ekleyin. Üst kapaklarını kapatın ve hafifçe bastırın.

Fırında kabuklu patates ile servis edildiğinde her zaman güzel olur. 

İpucu
Salsa için mümkün olan en olgun domatesleri seçtiğinizden emin olun - lezzeti eşsizdir!

Besin değerleri
Sınıflandırma: Her gün
Kalori: 499
Yağ: 18.7g
Doymuş yağ: 5.3g
Protein: 19g
Karbonhidrat: 64g
Şeker: 14.1g
Tuz: 1.6g
Lif: 12.5g

Malzemeler

  • 1½ kırmızı soğan
  • 200 gr karışık mantar
  • 100 gr çavdar ekmeği
  • toz kişniş tohumu
  • 1 x 400g siyah fasulye konservesi
  • zeytinyağı
  • 40 gr olgun çedar peyniri
  • 4 hamburger ekmeği
  • 100 gr olgun çeri domates
  • 1 misket limonu
  • chipotle acı biber sosu
  • Tabasco sos
  • 1 olgun mango
  • 1 olgun avokado
  • 4 yemek kaşığı doğal yoğurt
  • 4 dal taze kişniş

Benzer Tarifler