Tarif

Fıstık ezmesi kreması için çikolatayı Benmari usulü eritin. Krema için, yumuşak tereyağını bir kapta pudra şekeriyle karıştırın. Mikserin düz uçlu aparatıyla tereyağını krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu, en az 10 dakika sürecek. Mikseriniz yoksa el çırpıcısı kullanın. Fıstık ezmesini ve erimiş çikolatayı yavaş yavaş ekleyin. Fazla çırpmayın. Çikolata iyice karışınca durun.

Pandispanya için fırınınızı önceden 180 º C’de ısıtın. Un ve kabartma tozunu bir kaba koyun. İki şekeri de içine katın, tuz ve diğer baharatlarla birlikte elde çırpın. Vanilya baklasını kesip içini çıkarın. Başka bir kapta yumurta, muz ezmesi, yağ ve vanilya çekirdeklerini karıştırın. 
İki karışımı pürüzsüz bir hâl alana kadar harmanlayıp karıştırın. Sulu hamur harcını 10 saniye daha hızla karıştırın. Muzları soyun ve küp küp doğrayın. Ardından muzları içine atın. Bir turta kabını yağlayın ve sulu hamur harcının ¾’ünü içine dökün. Pandispanyayı yaklaşık 20 dakika soğan kabuğu rengi alana kadar pişirin.

Malzemeler

Pandispanya için

  • 200 gram un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam küçük Hindistan cevizi
  • 100 gram esmer ince toz şeker
  • 130 gram şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 2 adet yumurta
  • 130 gram muz püresi
  • 180 mililitre ayçiçeği yağı
  • 130 gram muz

Fıstık ezmesi kreması için

  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram pudra şekeri
  • 200 gram fıstık ezmesi
  • 50 gram siyah çikolata

Karamel sosu için

  • 150 gram şeker
  • 100 mililitre krema
  • 75 gram tereyağı
  • 300 mililitre yarı çırpılmış krema

Garnitür için

  • 1 miktar çikolata parçası
  • 1 miktar kavrulmuş fıstık

Benzer Tarifler