İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fıstık Ezmeli Turta

Oylama 0/5
Fıstık ezmesi kreması için çikolatayı Benmari usulü eritin. Krema için, yumuşak tereyağını bir kapta pudra şekeriyle karıştırın. Mikserin düz uçlu aparatıyla tereyağını krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu, en az 10 dakika sürecek. Mikseriniz yoksa el çırpıcısı kullanın. Fıstık ezmesini ve erimiş çikolatayı yavaş yavaş ekleyin. Fazla çırpmayın. Çikolata iyice karışınca durun.

Pandispanya için fırınınızı önceden 180 º C’de ısıtın. Un ve kabartma tozunu bir kaba koyun. İki şekeri de içine katın, tuz ve diğer baharatlarla birlikte elde çırpın. Vanilya baklasını kesip içini çıkarın. Başka bir kapta yumurta, muz ezmesi, yağ ve vanilya çekirdeklerini karıştırın. 
İki karışımı pürüzsüz bir hâl alana kadar harmanlayıp karıştırın. Sulu hamur harcını 10 saniye daha hızla karıştırın. Muzları soyun ve küp küp doğrayın. Ardından muzları içine atın. Bir turta kabını yağlayın ve sulu hamur harcının ¾’ünü içine dökün. Pandispanyayı yaklaşık 20 dakika soğan kabuğu rengi alana kadar pişirin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen