Fıstık Ezmeli ve Hindistan Cevizli Sosta Noodle

Fıstık Ezmeli ve Hindistan Cevizli Sosta Noodle

Tarif

 

Hazırlanış

Hazırlık:
• Noodle’lar için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Köfteler:
• Sığır kıymasını sambal, tuz ve karabiberle karıştırın.
• Küçük toplar hazırlayın.
• Bir miktar yağ koyduğunuz tavayı ısıtıp köfteleri her yanı kahverengileşene ve pişene dek, yaklaşık 8 dakika kızartın. Fıstık ezmesi ve Hindistan cevizi soslu noodle’ların hazırlanması:
• Noodle’ları paketteki talimatlara göre pişirin.
• Süzgeçle süzüp soğuk suyun altına tutun.
• Çin lahanasını temizleyin. Beyaz yaprakları küçük parçalar, yeşil yaprakları şeritler hâlinde doğrayın.
• Taze fasulyeleri uçlarını kesmek suretiyle temizleyip ikiye bölün.
• Fasulyeleri diri kalacakları şekilde, 6 dakika pişirin. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.
• Soğanı soyup doğrayın.
• Sarımsağı soyup doğrayın.
• Köfteleri tavadan alıp tabağa koyun.
• Bir tavada yağ kızdırıp soğanla sarımsağı kavurun. 

Malzemeler

 

  • 400 gram sığır kıyma
  • 1 tatlı kaşığı sambal sosu
  • 1 miktar pirinç yağı
  • 500 gram Çin noodle’ı
  • 1 adet Çin lahanası
  • 400 gram taze fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 400 mililitre Hindistan cevizi sütü
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tatlı soya sosu
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler