Tarif

Bezelye, Hindistan cevizi, fıstık ezmesi ve çileği blender'dan geçirin. Püre haline getirin.

Aynı şekilde mısırı, yulaf kepeğini ve Hindistan cevizi sütünü blender’dan geçirin. Püre haline getirin.

Silikon kabına önce mısır püresini sonra üzerine bezelye püresini aktarın.

2 saat buzlukta dinlendirin.

Soğuk servis edin.

 

Veteriner Hekim'in Notu:

Kullanılan fıstık ezmesinin ksilol ve şeker içermediğinden emin olunuz.Diyabetik kedi ve köpeklerde kullanım sırasında beslenme uzmanınıza danışınız.

 

Chef’in notu:

Tarifte Hindistan cevizi kullandım, arzu ederseniz aynı ölçüde kefir veya yogurt kullanabilirsiniz.

 

Enerji: 535.6 kcal

Karbonhidrat: 67,5g  %47

Protein: 23.7g  %17

Yağ: 23,5g %36

Lif: 20,5g

Malzemeler

  • 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş)
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi (şeker ilavesiz)
  • 5 adet çilek (dondurulmuş)

Tabanı için:

  • 1 su bardağı mısır (dondurulmuş)
  • 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü