İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Florentin Pasta

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:

    Kek:


    Fırını 180 dereceye getirin. Benmari usulüyle, 37 derece sıcaklıkta, yumuşak bir karışım oluşana kadar yumurtayla şekeri çırpın. Yumurta karışımını mikserle sertleştirin ve soğutun. Büyük turta kalıbını tereyağıyla yağlayın. Pişirme kağıdını yuvarlak şeklinde kesin ve turta kalıbının altına koyun. Bir kasede unla kakao tozunu karıştırın ve yumurta karışımına katın. Karışımı turta kalıbına dökün ve fırında 25 dakika pişirin. Kekin biraz soğumasını bekleyip turta kalıbından çıkarın. Keki yatay olarak ikiye bölün.
  2. Prev2/4Next

    Florentin:

    Fırını 175 dereceye getirin. Bademleri fırında kızartın. Sos tenceresinde şeker çözülene kadar şekeri, balı, kremayı ve tereyağını kaynatın. Bademleri katın ve karışımı pişirme kağıdının üstüne dökün. Üstüne bir parça pişirme kağıdı kapatın ve sıcak karışımı oklavayla açın. Pişirme kağıdını ayırın ve florentini fırında 6 dakika pişirin. Turta kalıbıyla bir yuvarlak kesin ve hâlâ sıcak olan florentini 8 eşit üçgene ayırın.
  3. Prev3/4Next

    Çikolatalı mus:

    Kremayı tepecikler oluşana kadar çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumuşak bir mus oluşacak şekilde çikolatayla kremayı karıştırın. Kekin ortasını çikolatalı musun yarısıyla kaplayın ve öteki kek dilimini üstüne kapatın. Kalan çikolatalı musu kekin üstüne ve kenarlarına sürün. Kekin kenarlarını pasta süsüne bulayın ve soğuması için buzdolabına koyun.
  4. Prev4/4Next

    Süsleme:

    Kremayla şekeri tepeler oluşacak şekilde çırpın. Çırptığınız kremayı yumuşak başlıklı bir krema torbasına doldurun. Pastanın üstüne kremayı sıkın. Kremanın üstüne florentin parçalarını dizin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen