Florentin Pasta

Florentin Pasta

Hazırlanış

Hazırlık:

Kek:


Fırını 180 dereceye getirin. Benmari usulüyle, 37 derece sıcaklıkta, yumuşak bir karışım oluşana kadar yumurtayla şekeri çırpın. Yumurta karışımını mikserle sertleştirin ve soğutun. Büyük turta kalıbını tereyağıyla yağlayın. Pişirme kağıdını yuvarlak şeklinde kesin ve turta kalıbının altına koyun. Bir kasede unla kakao tozunu karıştırın ve yumurta karışımına katın. Karışımı turta kalıbına dökün ve fırında 25 dakika pişirin. Kekin biraz soğumasını bekleyip turta kalıbından çıkarın. Keki yatay olarak ikiye bölün. Florentin:

Fırını 175 dereceye getirin. Bademleri fırında kızartın. Sos tenceresinde şeker çözülene kadar şekeri, balı, kremayı ve tereyağını kaynatın. Bademleri katın ve karışımı pişirme kağıdının üstüne dökün. Üstüne bir parça pişirme kağıdı kapatın ve sıcak karışımı oklavayla açın. Pişirme kağıdını ayırın

Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 130 gram şeker
  • 125 gram un
  • 30 gram toz kakao

Florentin için:

  • 100 gram dilimlenmiş badem
  • 100 gram şeker
  • 40 gram bal
  • 70 mililitre krema
  • 40 gram tereyağı

Çikolatalı mus için:

  • 300 gram krema
  • 300 gram bitter çikolata
  • 200 gram bitter çikolatalı pasta süsü

Süsleme için:

  • 100 mililitre krema
  • 50 gram şeker

Benzer Tarifler