Florentin Pasta

Florentin Pasta
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 2 Temmuz saat 16:35 | Cuma 3 Temmuz saat 02:05

Tarif

Hazırlık:

 Kek: 

Fırını 180 dereceye getirin. Benmari usulüyle, 37 derece sıcaklıkta, yumuşak bir karışım oluşana kadar yumurtayla şekeri çırpın. Yumurta karışımını mikserle sertleştirin ve soğutun. Büyük turta kalıbını tereyağıyla yağlayın. Pişirme kağıdını yuvarlak şeklinde kesin ve turta kalıbının altına koyun. Bir kasede unla kakao tozunu karıştırın ve yumurta karışımına katın. Karışımı turta kalıbına dökün ve fırında 25 dakika pişirin. Kekin biraz soğumasını bekleyip turta kalıbından çıkarın. Keki yatay olarak ikiye bölün.

Florentine:

Fırını 175 dereceye getirin. Bademleri fırında kızartın. Sos tenceresinde şeker çözünene kadar şekeri, balı, kremayı ve tereyağını kaynatın. Bademleri katın ve karışımı pişirme kağıdının üstüne dökün. Üstüne bir parça pişirme kağıdı kapatın ve sıcak karışımı oklavayla açın. Pişirme kağıdını ayırın ve florentini fırında 6 dakika pişirin. Turta kalıbıyla bir yuvarlak kesin ve hâlâ sıcak olan florentini 8 eşit üçgene ayırın.

Çikolatalı Mus:

Kremayı tepecikler oluşana kadar çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumuşak bir mus oluşacak şekilde çikolatayla kremayı karıştırın. Kekin ortasını çikolatalı musun yarısıyla kaplayın ve öteki kek dilimini üstüne kapatın. Kalan çikolatalı musu kekin üstüne ve kenarlarına sürün. Kekin kenarlarını pasta süsüne bulayın ve soğuması için buzdolabına koyun.

Süsleme:

Kremayla şekeri tepeler oluşacak şekilde çırpın. Çırptığınız kremayı yumuşak başlıklı bir krema torbasına doldurun. Pastanın üstüne kremayı sıkın. Kremanın üstüne florentin parçalarını dizin.

Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 130 gram şeker
  • 125 gram un
  • 30 gram toz kakao

Florentin için:

  • 100 gram dilimlenmiş badem
  • 100 gram şeker
  • 40 gram bal
  • 70 mililitre krema
  • 40 gram tereyağı

Çikolatalı mus için:

  • 300 gram krema
  • 300 gram bitter çikolata
  • 200 gram bitter çikolatalı pasta süsü

Süsleme için:

  • 100 mililitre krema
  • 50 gram şeker

Benzer Tarifler