İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Focaccia

Oylama 0/5
Biberiye dalından 12 küçük yaprak alıp kalanını doğrayın. Un, maya, tuz, su ve doğranmış biberiyeleri bir kapta karıştırın. Hamuru kaptan alın ve yaklaşık 10 dakika boyunca un serptiğiniz bir yüzeyde, pürüzsüz, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Top hâline getirdiğiniz hamuru ılık bir yerde, üstünü streç filmle kapattığınız bir kapta yaklaşık bir saat bekletin.

Zeytinleri iri iri doğrayın ve hamura yedirin. Hamuru, yaklaşık 1 santim kalınlığında olacak şekilde, pişirme kağıdı koyduğunuz dikdörtgen tepsiye yayın. Nemli bir bezle hamurun üstünü örtün. Soğuk fırında yaklaşık 17 dakika kabarmaya bırakın. Hamuru fırından çıkarın ve fırını 200 dereceye getirip ısıtın.

Üstüne zeytinyağı sürün ve iri taneli tuz serpin. Foccaccia ekmeğinizi altın rengi alana dek pişirin. Tepside soğumaya bırakın.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen