Focaccia

Focaccia

Tarif

Biberiye dalından 12 küçük yaprak alıp kalanını doğrayın. Un, maya, tuz, su ve doğranmış biberiyeleri bir kapta karıştırın. Hamuru kaptan alın ve yaklaşık 10 dakika boyunca un serptiğiniz bir yüzeyde, pürüzsüz, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Top hâline getirdiğiniz hamuru ılık bir yerde, üstünü streç filmle kapattığınız bir kapta yaklaşık bir saat bekletin.

Zeytinleri iri iri doğrayın ve hamura yedirin. Hamuru, yaklaşık 1 santim kalınlığında olacak şekilde, pişirme kağıdı koyduğunuz dikdörtgen tepsiye yayın. Nemli bir bezle hamurun üstünü örtün. Soğuk fırında yaklaşık 17 dakika kabarmaya bırakın. Hamuru fırından çıkarın ve fırını 200 dereceye getirip ısıtın.

Üstüne zeytinyağı sürün ve iri taneli tuz serpin. Foccaccia ekmeğinizi altın rengi alana dek pişirin. Tepside soğumaya bırakın.

Malzemeler

  • 2 dal biberiye
  • 300 gram buğday unu
  • 7 gram kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 175 mililitre ılık su
  • 50 gram çekirdeksiz zeytin
  • 2 tatlı kaşığı iri deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler