Fransız Mereng Kurabiyesi

Fransız Mereng Kurabiyesi
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 03:40 | Pazartesi 12 Nisan saat 04:05

Tarif

Fırını önden 150 dereceye ısıtın.

Tel çırpıcı aparatı takılı bir mikserin kasesinde, yumurta aklarını ve tuzu yüksek hızda parlak tepecikler oluşana kadar çırpın. Karıştırıcı çalışırken, mereng katı ve parlak olana kadar çırparak üç eklemede şekeri ekleyin. Mısır nişastası, sirke ve vanilyayı serpin. Birleştirmek için hafifçe katlayın. Kakaoyu beze üzerine eleyin. Kakao izlerinin kalması için nazikçe katlayın.

120 gr’lik dondurma kaşığını kullanarak, 6 top merengi pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine yaklaşık 8 cm’lik aralıklarla yerleştirin. Şişene ve hafif çatlayana kadar 30 dakika pişirin. Fırını kapatın ve merengleri en az 2 saat veya bir gece bekletin.

Ahududu
Bir mutfak robotunda ince öğütülmüş 1/4 su bardağı dondurularak kurutulmuş ahududu ekleyin ve kakao tozu yerine pembe jel gıda boyası ekleyin.

Portakal
Kakao tozu yerine 1/4 su bardağı ince doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi ve turuncu jel gıda boyası katın.

 

 

Malzemeler

  • 4 büyük yumurta akı, oda sıcaklığında
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı ince taneli şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 1/2 tatlı kaşığı saf vanilya özütü
  • 2 yemek kaşığı şekersiz Hollanda usulü kakao tozu

Benzer Tarifler