İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fransız Usulü Yumurtalı Ekmek ve Watergruwel

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Watergruwel:

    Frenk arpasını bir gece önceden ıslatın, sonra süzün.
    Limonu yıkayıp ince ince soyun, sonra sıkın.
    Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye kesip içini kazıyın. Tarçın çubuğunu ikiye kırın. Frenk arpası, limon kabuğu, limon suyu, tuz, vanilya içi ve tarçını bir tencerede kaynatın.
    Tencerenin kapağını kapatın ve arpayı bir saat boyunca kısık ateşte pişirin.
    Frenk üzümlerini, kuru üzümleri ve şekeri de ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
    Limon kabuğuyla çubuk tarçını çıkarıp kırmızı Frenk üzümü suyunu karıştırarak ekleyin.
  2. Prev2/2Next

    Fransız usulü yumurtalı ekmek:

    Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye kesin ve içini çıkarın.
    Yumurtayı süt, şeker, tarçın, tuz ve vanilya içiyle birlikte çırpın.
    Muzları soyup uzunlamasına ince ince kesin.
    Frenk üzümlü ekmek dilimlerine tereyağı sürüp üstüne muz dizin. Üstüne bir dilim daha ekmek koyup karışıma batırın.
    Bir tavaya tereyağı koyun ve ekmekleri iki yüzü de altın rengi alıncaya dek kızartın, bir kase Watergruwel eşliğinde servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Rudolph van Veen