Fransız Usulü Yumurtalı Ekmek ve Watergruwel

Fransız Usulü Yumurtalı Ekmek ve Watergruwel

Hazırlanış

Watergruwel:

Frenk arpasını bir gece önceden ıslatın, sonra süzün.
Limonu yıkayıp ince ince soyun, sonra sıkın.
Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye kesip içini kazıyın. Tarçın çubuğunu ikiye kırın. Frenk arpası, limon kabuğu, limon suyu, tuz, vanilya içi ve tarçını bir tencerede kaynatın.
Tencerenin kapağını kapatın ve arpayı bir saat boyunca kısık ateşte pişirin.
Frenk üzümlerini, kuru üzümleri ve şekeri de ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
Limon kabuğuyla çubuk tarçını çıkarıp kırmızı Frenk üzümü suyunu karıştırarak ekleyin. Fransız usulü yumurtalı ekmek:

Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye kesin ve içini çıkarın.
Yumurtayı süt, şeker, tarçın, tuz ve vanilya içiyle birlikte çırpın.
Muzları soyup uzunlamasına ince ince kesin.
Frenk üzümlü ekmek dilimlerine tereyağı sürüp üstüne muz dizin. Üstüne bir dilim daha ekmek koyup karışıma

Malzemeler

Watergruwel için:

  • 100 gram Frenk arpası
  • 1 litre su
  • 1 adet limon
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 tutam tuz
  • 35 gram Frenk üzümü
  • 50 gram kuru üzüm
  • 150 gram şeker
  • 500 mililitre kırmızı üzüm suyu

Fransız usulü yumurtalı ekmek için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet yumurta
  • 50 mililitre süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tutam tarçın
  • 2 adet muz
  • 4 dilim üzümlü Frenk ekmeği
  • 1 ölçü tereyağı

Benzer Tarifler