Hazırlanış

Hamur:

Fırını önceden 160 dereceye ısıtın.

Portakal şekerlemelerini doğrayın.

Yumurta, şeker, tereyağı, kendiliğinden kabaran un, 100 gram doğranmış portakal, anason ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru buzdolabında dinlendirin.

Hamurun üstüne un serpiştirip iki parçaya ayırarak açın. Tepsiyi yağlayıp dibine fırın kağıdı serin. Hamurlardan birini tepsinin dibine koyun, badem ezmesini üstüne yayın ve diğer hamurla kapatın.

Hafif kahverengileşene dek, 30 dakika fırında pişirin. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Badem ezmesi:

Bademlerle şekeri çekip yumurta akını ekleyin. Süsleme:

Krema ve şekeri, sertleşene dek çırpın. Karışımı krema torbasına doldurun.

Pudra şekeri ve Frenk üzümü suyunu karıştırıp fırçayla kekin üstüne sürün. Kekin kenarlarını kesin.

Keki, çırpılmış krema, portakal şekerlemeleri ve çikolatayla süsleyin.

Malzemeler

Hamur için:

  • 120 gram portakallı şekerleme
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram esmer şeker
  • 30 gram tereyağı
  • 350 gram kendiliğinden kabaran un
  • 2 tatlı kaşığı anason
  • 100 mililitre su

Badem ezmesi için:

  • 150 gram badem
  • 150 gram şeker
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 miktar limon suyu

Süsleme için:

  • 200 mililitre krema
  • 50 gram şeker
  • 100 gram pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı Frenk üzümü suyu
  • 1 miktar portakal kabuğu şekerlemesi
  • 1 miktar çikolata parçası

Benzer Tarifler