Füme Alabalıklı Hindiba Güveci ve Morina

Füme Alabalıklı Hindiba Güveci ve Morina

Tarif

Hazırlık:

  • Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın.

Patateslerin pişirilmesi:

  • Patatesleri soyup dörde bölün.
  • Patatesleri yaklaşık 20 dakika haşlayın.
  • Sarımsağı soyun, hafifçe ezin ve patateslere ekleyin.
  • Suyunu süzün, sarımsağı içinden çıkarın, kurutun ve ezin.

Hindiba güveci:

  • Hindibanın alt uncunu kesin, şeritler hâlinde doğrayın.
  • Hindibayı yıkayıp iyice suyunu süzün.
  • Hindibayı haşlanmış patateslere ekleyin.
  • Sütü ısıtıp güvece ekleyin. (Arzu ederseniz tat vermesi için bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.)
  • Son olarak, spatula yardımıyla alabalığı ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Morina:

  • Her bir Morina parçası için iki dilim Serrano jambonu hazırlayıp balığı ortasına koyun.
  • Her bir domatesi ikiye bölün ve çekirdeklerini ayırın.
  • Domates dilimlerini balık etinin üstüne yerleştirin.
  • Domates diliminin üstüne bir miktar tuz serpin.
  • Üstüne bir fesleğen yaprağı koyun.
  • Serrano jambonunu tüm malzemeleri içine alacak şekilde sarın.
  • Tavada biraz yağ eritin ve morina balığını 8 dakika kadar kızartın.
  • Balığı tavadan alıp sıcak tutacak şekilde başka bir yere yerleştirin.
  • Taze krema, hardal ve bir miktar suyu, yemeğin suyuyla karıştırın.

Malzemeler

 

  • 1 kilogram şekersiz patates
  • 1 diş sarımsak
  • 500 gram hindiba
  • 100 mililitre yağsız süt
  • 100 gram füme alabalık
  • 4 parça morina
  • 8 dilim Serrano jambonu
  • 2 adet salkım domates
  • 4 yaprak fesleğen
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 125 mililitre taze krema
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler