Füme Alabalıklı Hindiba Güveci ve Morina

Füme Alabalıklı Hindiba Güveci ve Morina

Hazırlanış

Hazırlık:
• Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın. Patateslerin pişirilmesi:
• Patatesleri soyup dörde bölün.
• Patatesleri yaklaşık 20 dakika haşlayın.
• Sarımsağı soyun, hafifçe ezin ve patateslere ekleyin.
• Suyunu süzün, sarımsağı içinden çıkarın, kurutun ve ezin. Hindiba güveci:
• Hindibanın alt uncunu kesin, şeritler hâlinde doğrayın.
• Hindibayı yıkayıp iyice suyunu süzün.
• Hindibayı haşlanmış patateslere ekleyin.
• Sütü ısıtıp güvece ekleyin. (Arzu ederseniz tat vermesi için bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.)
• Son olarak, spatula yardımıyla alabalığı ekleyin.
• Tuz ve karabiberle tatlandırın. Morina:
• Her bir Morina parçası için iki dilim Serrano jambonu hazırlayıp balığı ortasına koyun.
• Her bir domatesi ikiye bölün ve çekirdeklerini ayırın.
• Domates dilimlerini balık etinin üstüne yerleştirin.
• Domates diliminin üstüne bir m

Malzemeler

  • 1 kilogram şekersiz patates
  • 1 diş sarımsak
  • 500 gram hindiba
  • 100 mililitre yağsız süt
  • 100 gram füme alabalık
  • 4 parça morina
  • 8 dilim Serrano jambonu
  • 2 adet salkım domates
  • 4 yaprak fesleğen
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 125 mililitre taze krema
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler