Tarif

Tencereye su koyup kaynatın.

Patateslerin kabuğunu soyup küçük parçalara kesin. Kaynamış suyun içine atıp yumuşayana dek haşlayın.

Tavuk göğsünün altındaki fazlalık parçayı (bonfile kısmını) kesip bir kenara ayırın.

Tavuk göğsünü enlemesine ortadan kesip kelebek gibi açın ve göğsü uzun, iki parmak kalınlığında (ayrılan fazlalık parça ölçülerinde)  dilimlere (şeritlere) kesin. (toplamda ayrılan parçayla bir 5-6 adet şerit elde edeceksiniz)

Çukur bir kabın içine hardal ve balı koyup iyice karıştırın. Kimyon, tuz, karabiber ekleyin.

Hardal sosunu tavuk şeritlerinin üzerine sürün, her bir tavuk şeridini 1 adet dana fümeye sarın. (füme tamamen tavuk göğsünü örtmek zorunda değil, tavuk kenarlardan taşabilir.)

Haşlanan patateslerin suyunu süzün, ocağı orta sıcaklığa alın ve bir kevgir veya çatal yardımıyla patatesleri ezerek püre haline getirin.

İçine soğuk tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Tereyağı eriyince içine kremayı ilave edin ve tekrar iyice karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin. Ocağın altını kapatıp püreyi beklemeye alın.

1 diş sarımsağı kabaca doğrayın, üzerine 1 tutam tuz döküp sarımsağı 1 dakika kadar bu şekilde bekletin. Sarımsakları bıçağın düz yüzüyle iyice ezin. İsterseniz bu işlemi havanda da yapabilirsiniz.

Ezilmiş sarımsağı patates püresinin içine ekleyip iyice karıştırın.

Ayrı bir tavayı ateşe koyup ısıtın. İçine zeytinyağı ekleyin.

Sıcak tavanın içine fümeye sarılmış tavukları yerleştirin ve çevirerek etler kızarana kadar her iki yüzünü de pişirin. Tava iyice sıcaksa ateşi kısabilirsiniz.

Frank soğanının yarısını ince doğrayın. Patates püresinin içine ekleyin.

Frank soğanlarının diğer yarısını da çubuk gibi doğrayın.

Patates püresini servis tabağına koyun. Pişen fümeli tavukları yanına yerleştirin. Üzerlerini çubuk kesilmiş frank soğanlarla süsleyin. Lahana turşusunu kabaca doğrayın ve yanlarına yerleştirin. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip servis edin.

Malzemeler

Püre için:

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Et için:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tutam kimyon
  • 6 adet füme dana eti

Yanına:

  • 1 ölçü lahana turşusu
  • 1 yarım paket Frenk soğanı

Benzer Tarifler