Füme İstavrit ve Rus Salatası

Füme İstavrit ve Rus Salatası

Tarif

Hazırlık:

  • Bir tencere suyu kaynatın.

Yumurtaların ve patateslerin haşlanması:

  • Yumurtaları 8 dakika kadar haşlayın.
  • Kurulayıp soğuk suda iki kez şoklayın.
  • Kabuklarını soyup yumurtaları ikiye bölün.
  • Tencereye su doldurup ocağa koyun.
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Patatesleri 4 dakika kadar haşlayın.
  • Sularını süzüp bekletin.

Sos:

  • Yoğurtla hardalı bir kâsede karıştırın.
  • Karıştırırken yağı ekleyin. Krema kıvamında bir sos elde edene dek çatalla ya da çırpma teliyle karıştırın.
  • Limonu ikiye bölüp ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Salata:

  • Soğanı soyup doğrayın.
  • Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Elma ve soğanları sosla karıştırın.
  • Salatalıkları küp hâlinde doğrayın.
  • Rozbifi küp hâlinde doğrayın.
  • Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
  • Patates, turşu, rozbif, elma, soğan ve maydanozları karıştırın.

Son dokunuşlar:

  • İstavrit filetolarının derileri ayırıp istavritleri üç parçaya bölün.
  • Ekmeği ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın.
  • Marulu yıkayıp kurutun.
  • Salatalığı yıkayıp doğrayın.
  • Turpları yıkayıp doğrayın.
  • Marul, salatalık ve turpla süsleyin.

Malzemeler

  • 250 gram patates
  • 1 adet soğan
  • 4 adet yumurta
  • 2 adet Elstar elma
  • 250 gram turşu
  • 250 gram dilimlenmiş rozbif
  • 1 demet maydanoz
  • 8 adet istavrit filetosu
  • 8 dilim esmer ekmek
  • 1 adet göbek marul
  • 1 adet salatalık
  • 1 miktar turp
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Sos için

  • 100 gram yarım yağlı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler