İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Füme İstavrit ve Rus Salatası

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Bir tencere suyu kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Yumurtaların ve patateslerin haşlanması:
    • Yumurtaları 8 dakika kadar haşlayın.
    • Kurulayıp soğuk suda iki kez şoklayın.
    • Kabuklarını soyup yumurtaları ikiye bölün.
    • Tencereye su doldurup ocağa koyun.
    • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
    • Patatesleri 4 dakika kadar haşlayın.
    • Sularını süzüp bekletin.
  3. Prev3/5Next

    Sos:
    • Yoğurtla hardalı bir kâsede karıştırın.
    • Karıştırırken yağı ekleyin. Krema kıvamında bir sos elde edene dek çatalla ya da çırpma teliyle karıştırın.
    • Limonu ikiye bölüp ekleyin.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Prev4/5Next

    Salata:
    • Soğanı soyup doğrayın.
    • Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
    • Elma ve soğanları sosla karıştırın.
    • Salatalıkları küp hâlinde doğrayın.
    • Rozbifi küp hâlinde doğrayın.
    • Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
    • Patates, turşu, rozbif, elma, soğan ve maydanozları karıştırın.
  5. Prev5/5Next

    Son dokunuşlar:
    • İstavrit filetolarının derileri ayırıp istavritleri üç parçaya bölün.
    • Ekmeği ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın.
    • Marulu yıkayıp kurutun.
    • Salatalığı yıkayıp doğrayın.
    • Turpları yıkayıp doğrayın.
    • Marul, salatalık ve turpla süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen