Füme İstavrit ve Rus Salatası

Füme İstavrit ve Rus Salatası

Hazırlanış

Hazırlık:
• Bir tencere suyu kaynatın. Yumurtaların ve patateslerin haşlanması:
• Yumurtaları 8 dakika kadar haşlayın.
• Kurulayıp soğuk suda iki kez şoklayın.
• Kabuklarını soyup yumurtaları ikiye bölün.
• Tencereye su doldurup ocağa koyun.
• Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
• Patatesleri 4 dakika kadar haşlayın.
• Sularını süzüp bekletin. Sos:
• Yoğurtla hardalı bir kâsede karıştırın.
• Karıştırırken yağı ekleyin. Krema kıvamında bir sos elde edene dek çatalla ya da çırpma teliyle karıştırın.
• Limonu ikiye bölüp ekleyin.
• Tuz ve karabiber ekleyin. Salata:
• Soğanı soyup doğrayın.
• Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
• Elma ve soğanları sosla karıştırın.
• Salatalıkları küp hâlinde doğrayın.
• Rozbifi küp hâlinde doğrayın.
• Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
• Patates, turşu, r

Malzemeler

  • 250 gram patates
  • 1 adet soğan
  • 4 adet yumurta
  • 2 adet Elstar elma
  • 250 gram turşu
  • 250 gram dilimlenmiş rozbif
  • 1 demet maydanoz
  • 8 adet istavrit filetosu
  • 8 dilim esmer ekmek
  • 1 adet göbek marul
  • 1 adet salatalık
  • 1 miktar turp
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Sos için

  • 100 gram yarım yağlı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler