İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Füme Palamutlu Mercimek Salatası

Oylama 0/5
2-3 adet mandalinanın suyunu sıkın. Suyu bir tavaya döküp içine iki parça tarhun otu koyup kaynatıp yoğunlaşmaya bırakın. Turbu zar gibi incecik kesin. Bu dilimleri incecik çöp gibi doğrayın. Doğradığınız turpları buzlu soğuk suyun içine koyun. Mandalina sosu çekip kıvam alınca soğuması için bir sosluğa alın ve turp için hazırladığınız buzlu suyun üzerine yerleştirin.

Taze soğanı incecik doğrayın. Daha önceden haşlanmış sarı ve yeşil mercimeği bir kaba koyun, üzerine taze soğanı ekleyin. Birer tutam maydanozu, taze naneyi, dereotunu kıyın ve mercimeğe ekleyin. Yarım limonun suyunu üzerine sıkın. Bir miktar zeytinyağı ekleyin. Soğuyan mandalina tarhun sosu da ilave edin. Füme palamudun yarısını kesin. Bu yarım parçayı küp şeklinde kesip salataya ekleyin.
Tuz, toz kişniş ve kimyon ekleyip karıştırın.
,
Salatayı servis tabağına alıp üzerine kalan yarım füme palamudu yerleştirin. Buzlu suda dirileşmiş olan turp dilimlerini sudan çıkartıp kuruladıktan sonra salatanın üzerine yerleştirin. En üste bir dal frank soğanı koyun. 1 adet kefal balığı yumurtasının bir kısmının mumunu soyun ve bir tatlı kaşığı kadarını salatanın üzerine rendeleyin.

Servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar