Gateau Basque

Gateau Basque
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 27 Ekim saat 16:30 | Perşembe 28 Ekim saat 01:52

Tarif

Pastacı Kremasını hazırlayın: Orta boy bir tencerede şeker, mısır nişastası ve tuzu birlikte çırpın. Cam bir ölçü kabında süt ve yumurta sarısını çırpın. Tencereye tereyağı ile birlikte süt karışımını ekleyin. Karışım kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayıncaya kadar pişirmeye devam edin. 1 dakika kaynatın. Ateşten alın ve vanilya ve brendi ekleyin.

Pastacı kremasını ince gözenekli bir elekten geçirerek bir kaseye süzün. Kaymak bağlamasını önlemek için doğrudan pastacı kremasının yüzeyine bastırarak streç filmle örtün. En az 2 saat veya 2 güne kadar soğuyana kadar buzdolabına koyun. Kullanmadan hemen önce pürüzsüz olana kadar çırpın.

Keki hazırlayın: Küçük bir kapta vişne ve brendiyi birleştirin. 1 saat bekletin.

Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, bir tart hamurunu yaklaşık 3 mm      kalınlığında 33 cm’lik bir daire olacak şekilde açın. Kenarları yandan   sarkacak şekilde tabanı çıkabilen 23 cm’lik bir tart kalıbına yerleştirin. 15      dakika dondurun.

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Pastacı kremasını geniş bir kaseye koyun. Yumuşatmak için plastik bir spatula ile karıştırın. Düz spatula ile eşit şekilde yayarak soğutulmuş hamura dökün. Vişneleri süzün ve pastacı kremasının üzerine eşit olarak dağıtın.

Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, kalan hamuru yaklaşık 3 mm kalınlığında 33 cm’lik bir daire olacak şekilde açın. Bir cetvelin kenarı ile hamurun yüzeyine elmas şeklinde kesikler atın. Sarkan kenara bir fırçanın yardımıyla yumurta sürün ve üzerine çentikli hamuru yerleştirin. Hamuru turta kalıbının kenarı boyunca kapatmak ve kesmek için bastırın. Üstüne hafifçe yumurta sürün. Turta kalıbını kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin ve altın rengi olana kadar, yaklaşık 1 saat 25 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve tel bir ızgara üzerinde 20 dakika soğumaya bırakın. Kalıbın halkasını çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında servis edin.

Malzemeler

Pastacı Kreması için

  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • 4 büyük yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı brendi

Kek için

  • 1/2 su bardağı kuru ekşi vişne
  • 2 yemek kaşığı brendi
  • Ağırtılmamış un, çalışma alanı için
  • Martha'nın Pate Brisee’si
  • 1 büyük yumurta, hafif çırpılmış

Benzer Tarifler