Geleneksel Kouign Amann

Geleneksel Kouign Amann
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Küçük bir kasede su ve mayayı karıştırın. Maya çözülene kadar karıştırın.

Hamur kancası takılı bir stand mikserin kasesinde, un, tuz ve 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını düşük hızda karıştırın. Maya karışımını ekleyin ve iyice birleşene kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.

Kaseyi streç filmle örtün ve yaklaşık 1 saat iki katına çıkana kadar ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Hamuru kaseden alın ve dikdörtgen bir şekil verin, streç filmle örtün ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Buzdolabında 2 saat soğutun.

Bu arada, yapışmaz bir fırın matı veya pişirme kağıdında, kalan tereyağını 3 ila 6mm kalınlığında 20 cm’lik bir kare olacak şekilde açın. Pişirme kağıdına sarın ve yaklaşık 30 dakika serin bir oda sıcaklığında dinlendirin.

Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, soğutulmuş hamuru 30 cm’lik bir kare şeklinde açın. Tereyağının her iki tarafı hamurun bir köşesine bakacak şekilde tereyağını hamurun üzerine ortalayın. Hamurun kenarlarını tereyağının üzerine katlayarak kapatın. Kenarları bir araya sıkıştırarak kapatın. Hamuru ters çevirin, kapattığınız tarafları aşağıda olacak şekilde. 60x20 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Kenarlarını dikkatlice hizalayarak ve fazla unu fırçalayarak hamuru üçe katlayın. (Amaç, hamur işinin pişirildiğinde eşit şekilde kabarması için tereyağının eşit olarak dağılmasını sağlamaktır.) Bu şekilde ilk turu tamamlamış oluyoruz.

Açma ve katlama işlemini bir kez tekrarlayın. Sertleşmeden soğuyacak şekilde sadece 20 dakika soğutun. Daha sonra işlemi iki kez daha tekrarlayın. Çalışma yüzeyine ve hamura bol miktarda şeker serperek, 2 tur için toplamda yaklaşık 2 su bardağı şeker kullanın. Böylece 4 tur tamamlamış olacaksınız. Hamuru 20 dakika soğutun.

Bu esnada, bir pasta fırçası kullanarak 18 (10 x 2,5 cm) halka kalıbını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Silikon mat ile kaplı 2 fırın tepsisine aktarın ve bir kenara koyun.

Şekerli bir yüzeyde, soğutulmuş hamuru yaklaşık 1,2 cm kalınlığında 32x64 cm’lik dikdörtgen şeklinde açın. 18 adet 10 cm’lik kareler halinde kesin. Bir karenin köşelerini ortaya doğru katlayın. İşlemi tekrarlayın. Yapıştırmak için hafifçe bastırın. Kareyi ters çevirin ve hafifçe şekerle kaplayın. Ters çevirin ve hazırlanmış bir halka kalıba yerleştirin. Kalan karelerle tekrarlayın. Hamuru üstü kapalı olarak sıcak bir yerde 30-40 dakika kabarmaya bırakın.

Bu arada fırını önden 200 dereceye ısıtın. Altın rengi olana kadar 25-30 dakika pişirin. Halka kalıpları hemen çıkarın ve tamamen soğuması için tel bir ızgaraya yerleştirin.

Fransa'nın Bretonya bölgesinden gelen bu kat kat, çıtır çıtır hamur işinin her yerine dağılmış karamelize şekerli yerleri var.

Malzemeler

18 adet için;

1 ¾ su bardağı oda sıcaklığında su

1 çorba kaşığı taze maya

5 su bardağı çok amaçlı un

1 tatlı kaşığı yaprak deniz tuzu

450 gr (4 kalıp) serin oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı, 2 yemek kaşığı eritilmiş, ek olarak halka kalıpları için daha fazlası

Yaklaşık 3 su bardağı şeker

Benzer Tarifler