Tarif

Hamburger köftesi malzemelerini el blenderiyle karıştırın. Yağ kıymaya iyice karışsın. Köftelere elinizle şekil verin ve sıkı oluncaya kadar bastırın. Köfteleri her yüzü 2 dakika pişecek şekilde sote tavasında kızartın. Sonra da 200 derecelik fırında 8-10 dakika pişirerek orta pişmiş hâle getirin. Daha çok pişmiş köfteler için 12 ila 15 dakika kadar pişirin. Köfteleri fırından almadan önce üzerilerine birkaç dilim Emmental peyniri yerleştirin.

Köfteleriniz pişerken mayonezli sosu hazırlayın. İyi kalite mayonezi biraz trüf yağı ve kızarmış pastırma parçalarını orta boy bir kasede karıştırın. Tuz, biraz şeker ve karabiberle çeşni katın. Sosu bir kenara alın.

Sonra, mantarları hazırlayın. Mantarları doğrayın ve bir tavada tereyağıyla birlikte yumuşak ve kahverengi oluncaya kadar soteleyin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Ekmekleri bir sote tavasında hafif çıtırlaşıncaya kadar ısıtın.


Sonra, hamburgerinizi bir araya getirin. Öncelikle ekmeğe kaliteli bir hardal sürün. Sonra üzerine marul koyun. Hamburger köftenizi yerleştirin ve üzerine mayonez sosundan gezdirin. Üzerine mantar ve birkaç dilim turşu koyun. Son olarak ekmeğin diğer tarafına ketçap sürüp kapatın. Afiyet olsun!

 

Malzemeler

Hamburger Köftesi:

  • 250 gram dana kıyma
  • 250 gram geyik eti kıyması
  • 250 gram Ren geyiği eti kıyması
  • 50 gram yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Sos için:

  • 100 mililitre mayonez
  • 1 ölçü trüf yağı
  • 3 yemek kaşığı pastırma (kızarmış ve doğranmış)
  • 1 litre Chantarelle mantarı (temizlenmiş)
  • 50 gram Emmental peyniri (dilimlenmiş)
  • 1 miktar turşu (dilimlenmiş)

Hazırlamak için:

  • 4 adet hamburger ekmeği
  • 4 adet marul yaprağı
  • 1 ölçü ketçap
  • 1 ölçü hardal

Benzer Tarifler